logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PHILIPS DVD622 /021 - nie czyta płyt

wisznia 10 Sty 2006 18:58 1236 3
REKLAMA
  • #1 2167181
    wisznia
    Poziom 12  
    WITAM.
    Problem wyglada nastepujaco: po wlozeniu oryginalnej nawet plyty slychac jak laser probuje przeczytac plyte ale nic z tego,w rezultacie nie czyta jej. Sprawdzalem laser, swieci ladnym swiatlem, wyglada na ladnie na wiazke o duzym natezeniu. Plyta obraca sie, ale po kilkukrotnym czytaniu poprostu nie moze jej przeczytac. Zauwazylem, ze soczewka lasera po wlaczeniu zasilania odtwarzacza ustawia sie w jednej pozycji bocznej i caly czas podczas odczytu rowniez jest w tej pozycji. Nie wiem czy tak powinno byc bo wydaje mi sie, ze soczewka powinna znajdowac sie w srodkowej pozycji caly czas a jedynie przesuwac gora/dol.
    Prosze i czekam na ewentualne cenne informacje do tego czy tak powinno byc a jesli nie to co moglo by byc przyczyna uszkodzenia (tego ze laser nie czyta).
    Z gory dzieki
  • REKLAMA
  • #2 2167943
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2288
    Jest taki układ serwa SAA7399HL trzeba go podstawić.
  • REKLAMA
  • #3 2170275
    wisznia
    Poziom 12  
    no rzeczywiscie wyglada na serwo.uklad kosztuje na necie 99zyla,moze dostane tanszy,jakas uzywke czy cos,bo tak to nie wiem czy bedzie klientowi oplacalo sie w ogole naprawiac,jak cos to dam znac co poczynilem z tym sprzetem.dzieki.pozdrawiam
  • #4 2188980
    wisznia
    Poziom 12  
    witam.klient uznal ze jednak naprawa mu sie nie oplaca,wiec temat po prostu zamykam.pozdrawiam
REKLAMA