logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mondeo '98 - centralny zamek nie działa z pilota, problem z wkładką?

rembaty 11 Sty 2006 08:04 1287 2
REKLAMA
  • #1 2168504
    rembaty
    Poziom 11  
    Od jakiegoś czasu, w momencie gdy zamknąłem od środka drzwi za pomocą klamki to nie można ich było otworzyć od środka(tylko kluczykiem z zewnątrz albo za pomocą pilota w kluczyku). W dniu wczorajszym rano otworzyłem drzwi za pomocą pilota, ale gdy za jakieś 5 min chciałem zamknąć drzwi za pomocą pilota to się okazało, że nie działa pilot. Jest to pilot radiowy. Próbowałem wpisać ten kluczyk metodami podanymi na forum. Wpisuje się, ale dalej nie działa. Fachowcy stwierdzili,że jest to wina wkładki iże trzeba ją naprawić. Ale coś mi się nie chce wierzyć. Może miał ktoś z Was podobne problemy. Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 2170646
    andrzej1982
    Poziom 18  
    Ocena: 86
    Mam jedno podstawowe pytanie do Ciebie: Czy pozostałe drzwi zamykają sie z pilota?
    Jeśli tak to oznacza ze pilot jest dobry.
    Ja stawiał bym na zamek - ten z boku drzwi (nie wkładkę).
  • #3 2171112
    pejko
    Poziom 12  
    Ocena: 22
    w moim mondeo 99 większosć problemów z centralnym powodowały mikrowyłaczniki zabudowane w mechanizmach zamków drzwi kierowcy i pasażera. sa dwie metody: zakup nowych zamków /nowe 250zł/szt uzywane ok150zł/szt/ lub to co ja zrobiłem zamontowanie innych mikrowyłaczników w obudowach klamek wewnętrznych i podłączenie ich w miejsce uszkodzonych. co do pilota to sprawdź jeśji masz na pilocie otwieranie klapy bagaznika. jesli to działa to pilot ok.
REKLAMA