Ostatnio borykam się z problemem mam dwa sony ericsony T630 które nie chcą się załączać z włącznika dopiero po wpięciu ładowarki pojawi sie komunikat ładowanie i można włączyć telefon. Inaczej nie da rady. Po załączeniu aparat działa już jak należy.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamgrzesiek33 napisał:wina stoi po stronie zabezpieczenia (tego większego "glass'a") przy gnieździe systemowym.
Proponuję podlać topnikiem i podgrzać, jeżeli nie pomoże - wymienić.
nom napisał:grzesiek33 napisał:wina stoi po stronie zabezpieczenia (tego większego "glass'a") przy gnieździe systemowym.
Proponuję podlać topnikiem i podgrzać, jeżeli nie pomoże - wymienić.
Możesz coś dokładniej powiedzieć na ten temat, bo jestem lajkonikiem w tej dziedzinie, a mam se T65 i też się włącza tylko pod ładowarką i dodatkowo nie ładuje bateri, pomimo, że wskaźnik pokazuje, że ładuje.
grzesiek33 napisał:pobliżu mikrofonu) najczęściej klejone... jeżeli nie to wypada je sprawdzić ale co do ładowania to często użera przelotkę od plusa ładowarki do 4 nogi drivera (414AD poniżej układu zasilającego ) wystarczy połączyć. Sprawdź też połączenie od plusa ładowarki do dlnego styku diody świecącej (czerwony kolor).
mmzajcu napisał:Postawiłem tą T630 okazało się że przyczyną nie włączania się był uszkodzony kwarc. Po jego wymianie telefon działa jak nowy.
mafii napisał:mam taki sam przypadek z se t230. Nie jest to wina softu.