logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pionek 1430 – gdzie znaleźć oryginalny firmware C Plus do tunera po słoneczku?

seba_x 12 Sty 2006 09:03 3861 6
REKLAMA
  • #1 2172007
    seba_x
    Poziom 31  
    Ocena: 112
    potrzebuję orginalny (c plus) soft do tego tunera , wcześniej chodziło na nim "słoneczko" ale jak wiadomo padło
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2172181
    seba_x
    Poziom 31  
    >misio72 wgrałem soft bootloaderem i lipa :-( , na wyświetlaczu mam ERR
  • REKLAMA
  • #4 2172481
    guciowatywitek
    Poziom 11  
    wgraj najnowszego generatorka starym sposobem ...wszystko przez pioniero ....soft...lista ....eprom..eprom....
  • #5 2172669
    seba_x
    Poziom 31  
    odpaliłem pioniero 4 , zapisałem eprom i firmware i chodzi elegancko jak orginalny "c plus" (kartę mam orginalną z cyfry) , tylko teraz mam następny problem , dałem wyszukaj kanały i znalazło jakieś dziwne i tylko 2 polskie tvp1 i tvpolonia

Dodano po 1 [godziny] 52 [minuty]:

ok , problem rozwiązany , tuner zaktualizował sobie sam oprogramowanie , po tym dałem ponowne szukanie programów i pomogło , mam wszystko
  • #6 2179815
    krystian56
    Poziom 11  
    Program Pionero jest najlepszym programem do aktualizacji softu
  • REKLAMA
  • #7 2181578
    Enpro
    Poziom 22  
    Ocena: 97
    krystian56 napisał:
    Program Pionero jest najlepszym programem do aktualizacji softu

Lepszy jest FWbotloader 1 nie potrzeba robic zworek i niema możliwości uwalenia tunera

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Poszukiwano oryginalnego firmware C Plus do tunera Pionek 1430, który wcześniej działał na oprogramowaniu "słoneczko", lecz uległo uszkodzeniu. Udostępniono link do oryginalnego softu na stronie dvb-upload.com w katalogu mediat sat/PIONEER. Próba wgrania firmware bootloaderem zakończyła się błędem ERR na wyświetlaczu. Zalecano użycie programu Pionero w najnowszej wersji do aktualizacji oprogramowania metodą tradycyjną, co pozwoliło na poprawne zapisanie epromu i firmware, przywracając działanie tunera z oryginalną kartą Cyfry. Po początkowych problemach z wyszukiwaniem kanałów tuner samoczynnie zaktualizował oprogramowanie, co umożliwiło pełne skanowanie i odbiór wszystkich programów. W dyskusji wskazano, że program Pionero jest najlepszy do aktualizacji softu, jednak alternatywnie lepszy może być FWbootloader 1, który nie wymaga zworek i minimalizuje ryzyko uszkodzenia tunera.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA