logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować Siemens A52 w sieci Sami Swoi po wyczerpaniu karty?

jdrozdzewski 12 Sty 2006 19:14 1365 6
REKLAMA
  • #1 2173941
    jdrozdzewski
    Poziom 19  
    Ocena: 33
    Mam telefon m-ki Simens A52 w sieci Sami Swoi Mój problem polega na tym, że po wyczerpaniu karty telefon został zablokowany i wyświetla się komunikat o treści "Blokada włączona"! Teraz nie mogę doładaować telefonu i z niego korzystać jak pozbyć się tego problemu? Proszę o szybką odpowiedż!!!
  • REKLAMA
  • #2 2174429
    NOOKIA
    Poziom 28  
    Ocena: 37
    wydaje mi sięze sciągniećie sima zalawilo by sprawe
  • REKLAMA
  • #3 2177276
    jdrozdzewski
    Poziom 19  
    Tyle to ja też wiem, ale dziekuję za odpowiedz.
  • #4 2184590
    maciekt
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    jdrozdzewski napisał:
    Tyle to ja też wiem, ale dziekuję za odpowiedz.

Musisz mieć torxa(śrubokręt), kabelek najlepiej COom i najlepiej własnej ręcznej produkcji :) ew. dobry z allegro.pl (co raczej jest pojęcie wzgledne), jakąś dosyć silną lampę halogenową(może być nawet 25 W zwykła biurkowa) i np. igłe medyczną.

1. Rozkręcasz telefon, zdejmujesz wyświetlacz i szukasz ścieżki zaznaczonej na zdjęciu które w załączniku tej wiadomości.
    2. Bierzesz igłe i przecierasz aż przetrzesz ten testpoint
    3. Podłanczsz kabelek i odpalasz jakąś freie (może być nawet 9 - bardzo popularny program na necie do siemensów)
    Ustawiasz konfiguracje i ściągsz simlocka bez mapy nawet - jeśli testopint został dobrze przecięty wszystko powinno śmigac.

Pozdrawiam
    Maciek
    Załączniki:
    • A 52 testpoint.zip (201.45 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 2184742
    bbxb
    Poziom 31  
    Ocena: 94
    maciekt nie dość, że dałeś rusynek w formacie chyba painta shop pro o ile sie nie myle [wiec tylko ten program go otworzy] to jeszcze chcesz za niego 3 punkty?????

niestety dalem sie nabrac.....

Jak ktoś ma zdjęcia gdzie ciąć siemensy to poproszę na mejla albo PM.

POZDRAWIAM.
  • REKLAMA
  • #7 2184820
    jdrozdzewski
    Poziom 19  
    Dziękuje za wszystkie sugestie, ale problem telefonu juz rozwiązałem korzystając z pomocy operatora!

Podsumowanie tematu

✨ Telefon Siemens A52 z sieci Sami Swoi został zablokowany po wyczerpaniu karty SIM, wyświetlając komunikat "Blokada włączona", co uniemożliwia doładowanie i korzystanie z urządzenia. Rozwiązania proponowane w dyskusji obejmowały fizyczne odblokowanie telefonu poprzez rozkręcenie obudowy, zlokalizowanie i przetarcie testpointu na płycie głównej za pomocą igły medycznej oraz podłączenie kabla COM do komputera w celu użycia oprogramowania do zdejmowania simlocka (np. program Freie lub TP do Siemensów). Wymagane narzędzia to śrubokręt typu torx, kabel COM (najlepiej własnej produkcji lub zakupiony), oraz silne źródło światła halogenowego. Jednak ostatecznie problem został rozwiązany dzięki pomocy operatora sieci Sami Swoi, bez konieczności samodzielnej ingerencji w sprzęt.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA