logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blaupunkt PF3 Peugeot - brak reakcji na klawisze, jak wpisać kod?

sowczas 13 Sty 2006 18:05 4101 12
REKLAMA
  • #1 2177128
    sowczas
    Poziom 14  
    Ocena: 26
    Witam.Mam takie radyjko kod znam ale co z tego jak nie moge wpisać tzn po włączeniu mam mniej wiecej ---- tyle i no reakszon na klawisze podłączyć i czekać , trzeba rozkodować czy odrazu do "koszalina"
  • REKLAMA
  • #2 2177138
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1407
    Trzeba rozkodować , jak ktoś nie grzebał i nie posłał już go w zaświaty to to radyjko całkiem nieźle gra
  • #3 2177566
    henryk61
    Poziom 21  
    Ocena: 59
    1,4,FM przytrzymać przy włączeniu zasilania i powinien pozwolić na wpisanie kodu,oczywiście jeśli masz prawidłowy kod.
    Pzdr.
  • REKLAMA
  • #4 2177933
    sowczas
    Poziom 14  
    henryk61 napisał:
    1,4,FM przytrzymać przy włączeniu zasilania i powinien pozwolić na wpisanie kodu,oczywiście jeśli masz prawidłowy kod.
    Pzdr.

Tzn mam trzymać te trzy klawisze i podłączyć radio do zasilania ,coś mi nie chce działać , poczekam aż chwile poleży bez zasilania bo zauważyłem że po odpieciu od zasilania jeszcze przez chwile mruga dioda code
  • REKLAMA
  • #5 2177987
    henryk61
    Poziom 21  
    Wczoraj takie robiłem ,objaw ten sam ,trzymając te klawisze trzy na raz potem włanczam wyłacznikiem zasilanie i mam CODE, oczywiscie podpiete dwa plusy.
  • #6 2178154
    sowczas
    Poziom 14  
    henryk61 napisał:
    Wczoraj takie robiłem ,objaw ten sam ,trzymając te klawisze trzy na raz potem włanczam wyłacznikiem zasilanie i mam CODE, oczywiscie podpiete dwa plusy.

Mam ale u mnie trzeba nacisnąć tylko 4 i FM
    Jednak nie mam działało do trzeciego błednego wprowadzenia kodu teraz nic nie pomaga dalej same ---- i wygląda na to że mam zły kod :|
  • #7 2178194
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Napewno masz zły kod, radio jeszcze puści ale za kilka godzin najwcześniej bez żadnych skrótów z klawiszami. Dowcip polega na tym że takie rzeczy to trzeba umieć liczyć a nie bezmyślnie używać kradzionego kalkulatora.

SławeK
  • #8 2178687
    TYTUS...
    Poziom 32  
    Ocena: 144
    Może juz ktoś inteligentny robił to radyjko i zmienił kod wiec trzeba sie dobrać do "pamieci" tego radia gdzie jest zapisany.
  • #9 2179094
    henryk61
    Poziom 21  
    Jednak nie miałeś poprawnego kodu i moja podpowiedż nic nie dała.
    Pzdr.
  • REKLAMA
  • #10 2405343
    K'o
    Poziom 11  
    No i pozostaje "Motka",bo pewnie ktoś już się bawił i zmienił kod.
  • #11 2406733
    TYTUS...
    Poziom 32  
    Ocena: 144
    No ale po co wyciągasz stare tematy na wierzch. Chcesz bardziej zaśmiecić to co jest czy nabić jakiegoś punkcika bo do tematu nic nie wniosłeś.
  • #12 2406774
    K'o
    Poziom 11  
    ....bez komentarza!

Moderowany przez SławeK:

Z komentarzem, moim. Po prostu, jak pisałem wcześniej, liczą kalkulatorem a nie wiedzą jak i to co im wychodzi to nie działa i zaczyna się krzyk. A za takie bez-komentarze można zaliczyć ostrzeżenie, również za odpowiadanie na nieaktualne posty.

• #13 2441906
    gribek_elk
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Witam
    Moje radyjko ma następujący problem po wciśnieciu klawiasz OI mignie podświetlenie i gaśnie nie daje znaku zycia dioda code miga normalnie co około 3 sek. Ktoś może ma pomysł co mogło nawalić ??
    Dzieki z góry za odp

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy radia Blaupunkt PF3 montowanego w Peugeot, które po włączeniu wyświetla tylko "----" i nie reaguje na klawisze, uniemożliwiając wpisanie kodu zabezpieczającego. Użytkownik posiada kod, lecz nie może go wprowadzić. W dyskusji sugerowano konieczność rozkodowania urządzenia, gdyż brak reakcji może wynikać z błędnego kodu lub wcześniejszej zmiany kodu przez poprzedniego użytkownika. Metoda odblokowania polega na przytrzymaniu klawiszy 1, 4 i FM podczas włączania zasilania, co powinno umożliwić wpisanie kodu, o ile jest on poprawny. Po trzecim błędnym wprowadzeniu kodu radio blokuje się na kilka godzin, wyświetlając "----". W przypadku niepowodzenia pozostaje serwis ("Motka") lub odczytanie kodu z pamięci radia. Dodatkowo zgłoszono problem z podświetleniem i migającą diodą "code", co może wskazywać na uszkodzenie lub inny problem techniczny.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA