logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zatwierdzić kod w radiu Blaupunkt Peugeot PF3 (C+)?

Kodra 23 Mar 2006 23:21 7364 10
REKLAMA
  • #1 2450158
    Kodra
    Poziom 15  
    Ocena: 11
    Witam.
    Proszę o informacje jak zatwierdzić wpisany kod w tym radiu.
    Wiem tylko tyle z wcześniejszych postów, że wywołanie nastepuje przez naciśnięcie [4]+[FM] i włączenie radia.
  • REKLAMA
  • #2 2450421
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    nieprawda, żle naczytałeś się. Samo się pojawia CODE i można wpisywać kod klawiszami 1,2,3,4 a jak pamiętam zatwierdza się 5.

SławeK
  • #3 2598154
    Oli ;)
    Poziom 12  
    W moim nowym Peugeocie 306 z blaupunktem PF3 na wyświetlaczu po włączeniu mam ----. Gdy zostawiłem ja na ok. 2h bez zasilania, i włączyłem z wduszonymi [4] + [FM] pojawił się napis CODE. Wpisałem kod który dostałem od poprzedniego właściciela i... koniec :/ kodu nie da się niczym zatwierdzić. Próbowałem wszystkie klawisze począwszy od [5] a radio nie reaguje wcale :/ po wduszeniu [6] zrestartowało się z ----. Drugi raz akumulatora nie odłączałem. Czy kod może być w tym wypadku zły? Bo rozumiem że po wpisaniu go i wduszeniu [5] radio powinno działać. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 2598351
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1404
    Raczej masz zły kod , zasada jest taka , że po potwierdzeniu jak jest dobry włącza się stacja , a jak jest zły to pojawiają się kreski :D
  • #5 2598402
    Oli ;)
    Poziom 12  
    Hmm też tak myślałem. Gościu od którego kupiłem autko zrobi mi to radio. Ps. Tyle że ni pojawiały się kreski tylko cały czas był kod na Lcd.
  • REKLAMA
  • #6 2598807
    SlaweK
    Poziom 43  
    Zaniesie do najtańszego rozkodowywacza w okolicy (czytaj dzieciaka) który to zrobi byle jak. Jeśli podał Ci prawidłowy kod to powinen się dać zatwierdzić i jesli był zły radio powinno się znów zablokować , tyle że na dłużej. Zwykle do wpisania kodu musi być przekręcony kluczyk w pozycję zapłon a zatwierdza się zwykle w takich radia klawiszami 5, 6 lub szukania w <, > lub V albo ^.

SławeK
  • #7 2598966
    Oli ;)
    Poziom 12  
    Czyli prawdopodobnie był zły :/ przy wduszaniu [5] i innych klawiszy radio nie reaguje, po wduszeniu [6] gaśnie i budzi się z ---- na wyświetlaczu. Chyba skończę się z nim bawić i w przeciągu kilku najbliższych dni pojadę ze sprzedawcą auta do speca i zobaczę co da się zrobić. Pozdrawiam.
  • #8 2680197
    radza
    Poziom 2  
    Ocena: 9
    Też mam problem z blaupunktem pf3/cl z Peugeota 306 nie wiem jak zatwierdzić kod albo mam po prostu zły kod. Jeżeli ktoś może mi pomóc to z góry dzięki. Numer seryjny radia to BP2775xxxxxxxx.Już teraz też pokazują sie tylko ------- i nic poza tym. Kod nie zatwierdza się ani 5 ani 6 ani >,<.Co za radio!!!
  • #9 2680321
    SlaweK
    Poziom 43  
    Skoro masz teraz - - - - to znaczy że zatwierdziłeś zły kod i teraz radio jest już na przyblokowane.

SławeK
  • REKLAMA
  • #10 2681522
    radza
    Poziom 2  
    Ocena: 9
    W takim razie jakim klawiszem zatwierdza się kod?? Proszę o pomoc. Kody generowałem dwoma różnymi kalkulatorami i każdy z nich generuje ten sam kod. Jak ktoś by mi pomógł w znalezieniu kodu to byłbym wdzięczny.
  • #11 2681803
    SlaweK
    Poziom 43  
    Generuj dalej, do tego potrzeba jeszcze wiedzy a nie umiejętności klikania. Tyle że tutaj nie pomagamy w łamaniu zabezpieczeń fabrycznych.

SławeK

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy sposobu zatwierdzania kodu zabezpieczającego w radiu Blaupunkt Peugeot PF3 (C+). Po włączeniu radia i wywołaniu trybu kodu (np. przez naciśnięcie [4] + [FM]) na wyświetlaczu pojawia się napis "CODE", a kod wpisuje się za pomocą klawiszy 1, 2, 3, 4. Zatwierdzenie kodu powinno nastąpić klawiszem 5, jednak w praktyce użytkownicy zgłaszają brak reakcji radia na próby zatwierdzenia kodu, co może wskazywać na nieprawidłowy kod. Po wpisaniu błędnego kodu wyświetlacz pokazuje kreski (----), a radio blokuje się na dłuższy czas. Próby zatwierdzenia kodu innymi klawiszami (np. 6, , V, ^) również nie przynoszą efektu. W przypadku problemów z kodem zalecane jest skorzystanie z usług specjalisty zajmującego się odblokowywaniem radii samochodowych. W dyskusji podkreślono, że generatory kodów nie zawsze dają poprawny kod, a zatwierdzenie kodu wymaga odpowiedniej wiedzy i procedur, których nie można obejść prostym klawiszem.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA