logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dekoder Polsatu echostar DSB-616 - jak przywrócić polskie kanały?

Tomek Polnik 13 Sty 2006 19:02 2801 6
REKLAMA
  • #1 2177334
    Tomek Polnik
    Poziom 2  
    Witam .
    Mój problem jest nastepujacy : mam dekoder ale praktycznie nie mam żadnych polskich kanałów jedynie same TVN-y. Próbowałem wyszukać automatycznie i nic z tego, nawet zrobiłem tak samo w ustwieniach jak ma mój znajomy i też nie działa. Pomóżcie! Pozdrawiam i z góry dziękuje.

Moderowany przez Jaś Kula:

Tytuł zmieniłem

• REKLAMA
  • #2 2180146
    Jaś Kula
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 114
    Witam.
    Tomek Polnik napisał:
    Witam
    Mój problem jest nastepujacy mam dekoder ale praktycznie nie mam zadnych polskich kanałów ...

Podaj rodzaj , markę i typ sprzętu w tytule postu , w najgorszym razie w treści . Podczas pisania wyłącz caps lock.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 2183855
    Tomek Polnik
    Poziom 2  
    Dekoder Polsatu echostar DSB-616
  • REKLAMA
  • #4 2183911
    Andrzej_B
    Poziom 19  
    Ocena: 18
    Witam .
    Czy masz aktywną kartę.
    Bo jeśli nie to dużo na nim nie pooglądasz , nawet po wyminie softu.To są własnie dekoderki polsatu :cry:
  • REKLAMA
  • #5 2184331
    Tomek Polnik
    Poziom 2  
    problem w tym ze ja nie mam żadnej karty
  • #6 2287778
    tschooper
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    masz kartę... jest po prawej stronie wyświetlacza... musisz klapkę odsłonić.. jest tak zrobiona, że jej nie widać... też myślałem że nie mam... a żeby aktywować kanały, ustaw dekoder na programie 11 - polsat sport - wykręć nr 0 22 356 66 66 wybierz opcje 6 - ponowienie sygnału... automat poprosi Cię o nr karty... wklep ten nr. pod bar kodem... z karty polsatu... po godz. będziesz miał co chcesz... jeśli dekoder i konwerter jest sprawny... jeśli automat nie przyjmnie Ci nr karty... to poczekaj na konsultanta... on sprawdzi czy rachunki są ok... i wtedy powinien ponowić sygnał... pozdrawiam i powodzenia... bo nie jesteś osamotniony... i czasami trzeba czekać tygodniami na powrót programów
  • #7 2299764
    lukaszurbaniak
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Może pomoże zmiana częsotliwości LNB na 12284. Ostatnio byla zmiana częstotliwości i nie wszystkie dekodery dostay aktualizacje. Można też sprubować powrót do nastaw fabrycznych. W tym celu należy ylączyć dekoder z gniazdka na 5 minut i ponownie wlaczyc.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy dekodera Polsatu Echostar DSB-616, który nie wyświetla polskich kanałów poza TVN. Automatyczne wyszukiwanie kanałów nie przynosi efektu, a ustawienia zgodne z innym dekoderem również nie działają. Przyczyną może być brak aktywnej karty dostępu, która jest niezbędna do odbioru większości kanałów Polsatu. Karta znajduje się pod specjalną klapką po prawej stronie wyświetlacza dekodera. Aby aktywować kanały, należy ustawić dekoder na program 11 (Polsat Sport) i wykonać połączenie telefoniczne w celu ponowienia sygnału, podając numer karty z kodu kreskowego. Jeśli karta nie jest aktywna lub nie ma jej w dekoderze, odbiór kanałów jest ograniczony. Dodatkowo, możliwe rozwiązania to zmiana częstotliwości LNB na 12284 MHz, ponieważ mogła nastąpić zmiana częstotliwości, a nie wszystkie dekodery otrzymały aktualizację. Zalecany jest także powrót do ustawień fabrycznych poprzez odłączenie dekodera od zasilania na 5 minut i ponowne włączenie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA