logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyeliminować brzęczenie przetwornicy w monitorze Philips 109P4?

matroks 14 Sty 2006 20:27 881 2
REKLAMA
  • #1 2180921
    matroks
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Chciałbym Was poprosić o radę. Co jest powodem i czy da się zlikwidować brzęczenie, którego źródło zlokalizowałem przy przetwornicy.

Załączam schemat i zaznaczone w nim źródło brzęczenia. Jest ono bardzo dokuczliwe.

Powiem jeszcze, że w trybie "standby" osłuchiwałem mikrofonem na bardzo dużym wzmocnieniu i jest ta sama czestowliwość brzęczenia, tyle że niesłyszalna samym uchem. Ale jest. Natomiast jak się załącza kineskop to daje już ostro.
    Zmiana rozdzielczości/częstotliwości i innych nie wprowadza żadnych zmian.

Dzięki i pozdr
    Załączniki:
    • Jak wyeliminować brzęczenie przetwornicy w monitorze Philips 109P4? przetwornica1.GIF (103.36 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2181587
    kraisman
    Poziom 17  
    Ocena: 6
    Witam!
    przelutuj transformetor i okolice,potem, zalej plastikiem transformator od spodu i powinno ustać brzęczenie ja tak robiłem i spoko,jak co daj znać
  • #3 2181714
    matroks
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    A robiłeś dokładnie w tym modelu? Bo ja to mam z Allegro, gościu sprzedawał na dziesiątki sztuk takie monity i wszystkie tą samą wadę miały.

Nie wiem jak zalać plastikiem, myślałem o zastosowaniu środka "URETHAN 71". Że pobobno się nadaje....
REKLAMA