logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Program do automatycznego wyłączania komputera po czasie - jaki wybrać?

radziejsz 15 Sty 2006 00:49 1119 8
REKLAMA
  • #1 2181904
    radziejsz
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    witam
    potrzebuje programu , który po jakims czasie wyłaczał by mi kompa .. poniewaz mam tv w kompie .. a lubie zasypiac przed tv chciałbym zeby komp sie poznej wyłaczył , znacie moze taki program ??
    pozdrawiam prosze o pomoc :D:P
  • REKLAMA
  • #3 2181949
    Dexterxx
    Poziom 13  
    Ja polece "czasowy wyłącznik komputerA"
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 2182537
    djskate8
    Poziom 19  
    Ocena: 43
    Ja polecam programik Switch Off.
  • #6 2182651
    harley83
    Poziom 16  
    Można wyłączyć czasowo komputer bez dodatkowego programu. Wystarczy w wierszu poleceń wpisać:

shutdown -s -t 3600

Po zatwierdzeniu komp zacznie odliczać (3600 sekund = 1 godzina). Można anulować odliczanie przez wpisanie komendy:

shutdown -a
  • #7 2184488
    radziejsz
    Poziom 16  
    o dzieki za szybkie odpowoedzi :D .. a czy do wyłaczenia samego programu do tv sa programy ?? tak zeby sie pecet nie wyłaczał ??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #8 2186720
    Dexterxx
    Poziom 13  
    Czasowy wyłącznik komputera :)
  • #9 2186948
    radziejsz
    Poziom 16  
    ok dzieki wszystkim :) juz mam

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy programów umożliwiających automatyczne wyłączanie komputera po określonym czasie, co jest przydatne dla użytkowników korzystających z komputera jako telewizora i chcących zasypiać bez konieczności ręcznego wyłączania sprzętu. Wskazano kilka rozwiązań: dedykowane aplikacje takie jak PowerOff, Switch Off oraz "czasowy wyłącznik komputera". Ponadto zaproponowano wykorzystanie wbudowanej w system Windows komendy wiersza poleceń "shutdown -s -t [czas w sekundach]" do zaplanowanego wyłączenia oraz "shutdown -a" do anulowania odliczania. Autor pytał również o programy do wyłączania samego odtwarzacza TV bez wyłączania całego komputera, jednak nie uzyskał szczegółowej odpowiedzi na ten temat.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA