logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Vectra A C16NZ '89 - trudności z odpalaniem i zalewanie paliwem

nnoosseekk 15 Sty 2006 11:58 2031 5
REKLAMA
  • #1 2182619
    nnoosseekk
    Poziom 1  
    mam problem. od jakiegos czasu nie moge odpalic rano mojego samochodzika. rozrusznik kreci ale autko nie chce zalapac. najdziwniejsze jest to ze wystarczy popchnac je doslownie metr i chodzi. kolega powiedzial mi ze to cos z jakims pobudzanim ale nie jestem specem wiec nie wiem o co chodzi. wracajac do pchania do po odpaleniu na popych jak go zgasze to potem juz pali normalnie ale jak postoi ze 2 godziny to znowu nie chce. teraz pojawil sie kolejny problem . kiedy jechalem sobie po miescie vectra nagle mi zdechla. a kiedy zagladalismy u kolegi co jest grane okazuje sie ze caly czas ja teraz zalewa paliwem. jezeli chodzi o odpalanie to podejrzewam aparat a co do tego ostatniego to myslalem o sondzie bo z sonda wogole nie chce zalapac. a bez niej odpala ale od razu sie zalewa. pomocy po podpale ten moj wozek!! aa czy jezeli mialbym zapchany katalizator to moze przez to nie chodzic i sonda moze wariowac? czytalem kody i komp pokazuje tylko 12! aaa no i dziwnie przerywa na ok 2500 obrotow wiec dlatego podejrzewalem aparat ale w takim razie czemu jest teraz zalany tak barzo jakbym szklanke paliwa wylal? wczesniej nawet jezeli nie chcial odpali a ja krecilem jak szalony to nigdy sie tak bardzo nie zalewal. pomozcie
  • REKLAMA
  • #2 2182671
    prezes11
    Poziom 23  
    Ocena: 124
    sprawdz modol zaplonowy ten w aparacie pozdr
  • REKLAMA
  • #3 2182813
    pawelsiara74
    Poziom 22  
    Ocena: 84
    Witam
    Wina najprawdopodobnije leży po stronie modułu... najlepiej jak byś podmienił cały aparat zapłonowy z takiego samego silnika....co do zalewania to sparwdź jak zachowuje się wtrysk podczas kręcenia może leje....
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 2183003
    Mariusz Z.
    Poziom 19  
    Ocena: 79
    Ktoś miał niedawno taki problem na forum, przyczyną był komputer- dawał za dużą dawkę paliwa.
  • REKLAMA
  • #5 2183633
    krzysiek40
    Poziom 22  
    Ocena: 11
    Odkrec pokrywe gaznika i niech ktos drugi kreci rozrusznikiem. Jesli bedziesz widzial ze paliwo sie doslownie leje to wykrecisz wtrysk i zobaczysz czy nie jest zapieczony albo czy moze uszczelka sie nie skonczyla - taki maly oring.
  • #6 3367754
    Michał87
    Poziom 11  
    tez tak miałem ze nie chciał odpalic rano po zostawieniu go na kilka godzin polecono mi wyczyscic kopułke benzyna tylko jakas specjalna wyczysciłem i było okey zapalał bez problemu
REKLAMA