Witam wszystkich forumowiczow jestem tu nowy
Chcialem zaczac moja przygode z mikrokontrolerami itp
Co na poczatek polecacie ?
I jaki jezeyk polecacie C ? moze Bascom ? a moze cos innego ?
Czyli chodzi mi o pelny zestaw + jakas ksiazka dla poczatkujacego i ewentualnie moze linki do sklepow w USA gdzie to moge kupic.
I jeszcze jedno pytanie czy ktos moze mi wytlumaczyc na czym polega chiptuning w samochodach ? tzn na jakiej zasadzie jest zwiekszana moc ewentualnie jakie oprogramowanie jest do tego potrzebne moze jakies specjalne maszyny ?
Aha i jeszcze jedno jezeli mam laptopa i nie mam LPT to da sie jakos podlaczyc mikrokontroler moze sa takie urzadzenia usb>LPT ale czy to bedzie dzialac?
Prosze sie ze mine nie smiac jest mlody i poczatkujacy:P
Dziekuje wszystkim za odpowiedzi:)
pozdrawiam Lukasz
Chcialem zaczac moja przygode z mikrokontrolerami itp
Co na poczatek polecacie ?
I jaki jezeyk polecacie C ? moze Bascom ? a moze cos innego ?
Czyli chodzi mi o pelny zestaw + jakas ksiazka dla poczatkujacego i ewentualnie moze linki do sklepow w USA gdzie to moge kupic.
I jeszcze jedno pytanie czy ktos moze mi wytlumaczyc na czym polega chiptuning w samochodach ? tzn na jakiej zasadzie jest zwiekszana moc ewentualnie jakie oprogramowanie jest do tego potrzebne moze jakies specjalne maszyny ?
Aha i jeszcze jedno jezeli mam laptopa i nie mam LPT to da sie jakos podlaczyc mikrokontroler moze sa takie urzadzenia usb>LPT ale czy to bedzie dzialac?
Prosze sie ze mine nie smiac jest mlody i poczatkujacy:P
Dziekuje wszystkim za odpowiedzi:)
pozdrawiam Lukasz