logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV Thomson 29'' - samoczynne włączanie i wyłączanie po zabawie dziecka

Waldek1977 16 Sty 2006 08:53 3909 4
REKLAMA
  • #1 2185906
    Waldek1977
    Poziom 10  
    Witam,
    syn "bawił" się telewizorem (Thomson 29'', szczegółow dot. model nie znam, taki czarny, ma z 7 lat), ciągle włączał go i wyłączał. Teraz efekt jest taki, że telewizor zanim się "nagrzeje" to kilka razy sam sie wyłączy i włączy. Czy to może być uszkodzony ten włącznik, gdzie można taki dokupić? I czy sam sobie poradzę z wymianą? Jestem dosyć doświadczony z posługiwania się lutownicą :-)

wk

Moderowany przez ankuch:

Przeniesiony z działu "TV"
    Błąd w tytule tematu - poprawiłem.
    zakładając temat należy jednak podawać typ TV, zwykle jest z tyłu na etykiecie.

• REKLAMA
  • #2 2185982
    mrucze
    Poziom 18  
    Ocena: 84
    Wyłączniki w Thomsonach wysiadały dość często i ale radziłbym sprawdzić czy nie ma zimnych lutów pod wyłącznikiem,Częste pstrykanie mogło spowodowć nadpalenie styków na płytce wyłącznika.
  • REKLAMA
  • #3 2186004
    kryspin
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    Najpierw sprawdź zimne luty, potem wymień kondensatory elektrolityczne, w okolicach przetwornicy oraz sprawdź w odchylaniu czy . nie ma spuchnięty lub nad palonych, to tyle. Więcej można będzie powiedzieć jak sprawdzisz te podstawowe wskazówki i podasz jaki to masz model TV. Powodzenia.
  • REKLAMA
  • #4 2186037
    Waldek1977
    Poziom 10  
    To co piszecie to nie poradzę sobie z tym. Znacie może dobrego elektronika TV za rozsądną cenę we Wrocałwiu?
    Ile może to kosztować?
    WK
  • #5 2191906
    Pawel wawa
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4422
    Witaj!
    Dobrze napisał kolega, sprawdz wyłącznik, może oszczędzisz na serwisie! wstaw w jego miejsce cokolwiek innego i spróbuj. Warto bo są duże szanse powodzenia operacji.Ja kiedys w akcie desperacji zastosowłem wyłącznik od żyrandola i działało:D
    pozdrawiam!
    P>S> nie krzycz na Brzdąca....
REKLAMA