logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zresetować pralkę Amica PB5560A411 po wymianie pompki?

Maniekd 18 Sty 2006 15:43 3696 8
REKLAMA
  • #1 2192594
    Maniekd
    Poziom 13  
    Ocena: 29
    Witam !
    Mam pytanie czy ktoś robił reset pralek typu PB5560A411, czy jest to możliwe ,czy jest do tych pralek kod błędów?
    Pralka po wymianie pompki na nową tylko mruga lampka gotowa.
  • REKLAMA
  • #2 2193117
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 2193523
    markis
    Poziom 15  
    Ocena: 47
    Reset chyba tylko przyciskiem "Start" (wcisnąć na ok. 5s). Kody błędów, a przynajmniej część z nich są w instrukcji obsługi. Czy po włączeniu pralki świecą któreś z diod wskazujących temperaturę prania?
  • #4 2197338
    steryd1
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    robiłem i pomogło
  • REKLAMA
  • #5 2197964
    Maniekd
    Poziom 13  
    Witam !
    Naciskałem co się da i pomogło ciekawe na jak długo ,ale zobaczymy .Dzięki za podpowiedz!
  • #6 2487173
    Marek_Ploskie
    Poziom 12  
    Taką samą pralkę ma mój szwagier i ma następujący problem: po włączeniu na dowolny program pralka zaczyna odrazu pracę bez przyciskania startu. Mówił, że coś robił z wylewaniem wody z pralki (przedmuchiwał) bo ztkała mu się kanalizacja. Czy to uszkodzony programator, czy coś innego. Pozdrawiam i dzięki.
    Ps. Ile kosztuje programator?
  • REKLAMA
  • #7 2487263
    danyx
    Poziom 20  
    Ocena: 147
    @marek_polskie a może twój szwagier nie zkończył poprzedniego programu i dlatego tak się dzieje wyłączenie tej pralki z prądu,lub ustawienie pokrętła wyboru programów na "0", lub wyłączenie wyłącznikiem, nie powoduje zresetowania programu tylko po włączeniu ona zaczyna kończyć program który ropoczeła, jedyny sposób na przerwanie programu to wciśnięcie przycisku start na ok 5s, aż zapali się lampka gotowa.

pozdr.

ps
    czytać instrukcję obsługi !!!
  • #8 2487911
    Marek_Ploskie
    Poziom 12  
    Dzięki za podpowiedź, podobno to będzie ten problem miał to samo kolega z pracy zobaczymy jak szwagier sprawdzi wieczorem co się dzieje.
    Pozdrawiam!
    Na studiach mnie uczono "jak zawiodą wszystkie sposoby weź instrukcją obsługi i przeczytaj" i wychodzi na to, że to święta prawda.
  • #9 2899808
    Maniekd
    Poziom 13  
    Witam!
    Dzięki za wszelkie podpowiedzi temat zamykam. Pozdrawiam!

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy resetowania pralki Amica model PB5560A411 po wymianie pompki, gdy pralka tylko miga lampką "gotowa". Zalecane jest sprawdzenie programatora i elektroniki. Reset można wykonać przyciskiem "Start" przytrzymując go około 5 sekund, co potwierdzono jako skuteczne rozwiązanie. W instrukcji obsługi znajdują się kody błędów, które mogą pomóc w diagnozie. W przypadku problemów z automatycznym uruchamianiem programu bez naciśnięcia startu, możliwe jest, że pralka kontynuuje poprzedni program, który nie został zakończony. Aby przerwać program, należy przytrzymać przycisk start przez około 5 sekund, aż zapali się lampka gotowa. Wskazane jest również dokładne zapoznanie się z instrukcją obsługi. Temat został zamknięty po uzyskaniu skutecznego resetu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA