witam mam siemensa ST55, na poczatku pokazywalo sie tylko logo...zrobilem , teraz simlock, zaden generator go nie rusza, nawet sprzet typu griffin, jak sie go pozbyc?
Użyj programu Milano Backup Tool wprawdzie tym programem wgrywa się całego softa ale po wgraniu simlocka nie ma. I do tego wystarczy zwykły kabelek rs-232 taki od tapet i dzwonków.
wszystko pieknie, po tych wszystkich zabiegach tel smiga jak powinien, ale ... zauwazylem ze imei mi sie zmienil, jak mam go wrocic do orginalnego stanu?
✨ W dyskusji poruszono problem zdjęcia simlocka z telefonu Siemens ST55, który po próbie odblokowania wyświetlał tylko logo, a następnie simlock. Zalecane jest wielokrotne wprowadzanie kodu **00012*00000000# (około 10-11 razy), co często skutkuje zdjęciem blokady. W przypadku braku efektu sugerowane jest przeflashowanie telefonu oprogramowaniem pozbawionym simlocka, np. za pomocą programu Milano Backup Tool, który wymaga standardowego kabla RS-232. Alternatywnie, odblokowanie można przeprowadzić przy użyciu urządzenia Infinity Box. Po odblokowaniu telefon działa poprawnie, jednak pojawia się problem z nieprawidłowo zmienionym numerem IMEI – część cyfr jest zerowana. Nie znaleziono jednoznacznej metody przywrócenia oryginalnego IMEI w tym modelu. Wygenerowane przez model językowy.