logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć piny VGA, aby monitor wybudzał się ze standby?

dawideq 20 Sty 2006 20:10 969 3
  • #1 2200713
    dawideq
    Poziom 11  
    Witam serdecznie mam taki problem mialem uszkodzony kabel w VGA w moim monitorku wiec wyciagnąłem jakis ze starego lgka kabel generalnie bardzo podobny RGB sie zgadzalo i bylo identyczne złącze musialem tylko poprzerabiac wtyczke do płyty głównej i teraz tak na 100 mam dobrze podlaczene V i H sync;i jest masa ale monitor nie wstaje czy jest jakis pin odpowiadajacy za budzenie ze standby ???????????????? jesli tak to ktory nie wiem do czego mam podlaczyc pin oznaczony na plycie CS (nie wiem czy potrzebny do prawidlowego dzialania). Prosze o porady pozdrawiam
  • #2 2201301
    asylum
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Witam!
    Za stbay są odpowiedzialne impulsy H i V. Sprawdź jeszcze raz.
    Może być też uszkodzenie w zasilaczu, w obrębie tego układu.
    Pozdrowienia.
  • #3 2203144
    dawideq
    Poziom 11  
    no sprawdzilem 5 razy te kable synchronizacji sprawdzilem czy napewno wtyczka na PK sie zgadza wszystko sie zgadza ale on nie wstaje kabel od lgka roznil sie tym od tego co bym w monitorze ze mial zamiast 7 to 6 pinow czyli w moim byl o 1 wiecej ale byla to masa dodatnowa jakas taka moj monitor to hyundai imagequest Q910 moze jakies sugestie - nie ma zadnych usterek technicznych na bank ! chodzi tylko o kabel
  • #4 2204748
    asylum
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Witam!
    Może zamieniłeś H i V?Sprawdź wszystko jeszcze raz.Powinno być
    podłączonych minimum 9 pinów, 3 kolory 3 masy 2imulsy i masa
    impulsów.Impulsy są na 13 i 14 pinie.
REKLAMA