witam mam problem ze scania hiab HDS 185k mianowicie wszystko mi działa dobrze tylko nie włącza mi HDS na górze i nie wiem co może być przyczyną byłem u elektryków w pks chełm ale nic nie wiedzieli bardzo proszę o szybką odpowiedź
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamswirk napisał:czujnik na retarderze jest..za slabo patrzyles..inaczej nie wyrzucalby Ci takiego bledu texa... ktora zreszta troche lipa jest.. nie masz czasami za duzo oleju?
jannaszek napisał:swirk napisał:czujnik na retarderze jest..za slabo patrzyles..inaczej nie wyrzucalby Ci takiego bledu texa... ktora zreszta troche lipa jest.. nie masz czasami za duzo oleju?
No z całą stanowczością nie ma czujnika ciśnienia oleju w retarderze.
Owszem są temp. wody chłodzacej jak napisał serwisantscani1![]()
I te czujniki nie mogą miec różnicy w wartościach.
Cytat:czujnik cisnienie oleju jest!!!!!!
sebastiann napisał:witam poszukuje schematu podłączenia retardera ciągle wyskakuje błąd za wysokie ciśnienie oleju a żadnego czujnika nie widzę
jest tam czujnik ale Temperatury na rysunku kol."boss130" jest to element o oznaczeniu 32... Temperature Sensor" i zarówno ja jak i kol. "jannaszek"
pisaliśmy że czujnika ciśnienia w tym miejscu nie ma bo o to był spór.
Rzelazny napisał:Jestem bylym pracownikiem SCANIA, z Södertälje-Szwecja,i mam mozliwosc dojscia do danych ktore wy szukacie.Jaki model silnika?I ciagnika?