logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kenwood KRC-758R - brak reakcji, wyświetla kreski i nie przyjmuje kodu

Krzychu_S 23 Sty 2006 12:25 1826 8
REKLAMA
  • #1 2209833
    Krzychu_S
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    Witam.
    Mam radio jak w temacie, które nie reaguje na nic. Na wyświetlaczu mam trzy kreski i 0 (na orginalnej pamięci) i reaguje jedynie na odłączenie jednego zasilania (odwróceniem panela). Nie można wyłączyć, nie można wpisać kodu. Po przeprogramowaniu zawartością z KRC-958R wyświetla trzy kreski i 1. Dlaczego trzy kreski jeżeli kod jest czterocyfrowy? Sprawdzałem oczywiście ze złożonym mechanizmem. Może mam jeszcze gdzieś uszkodzenie?
    Pozdrawiam gorąco w ten mrożny dzień.
    Krzysiek.
  • REKLAMA
  • #2 2210087
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1327
    Taśma?
  • #3 2210183
    Mbeat
    Poziom 21  
    Ocena: 52
    Witam. Musisz zaczekać aż zniknął one (raio musi być włączone). Czasem trzeba czekać od 1 do kilkunastu godzin. Mam Blaupunkta Essen CR43, był zakodowany - na wyświetlaczu podobnie 3 kreski i żadnej reakcji. Poczekałem około 2 godzin. Pojawił się napis CODE no i po wpisaniu wszystko gra :) Na to że wyświetla 3 kreski zamiast czterech na razie nie patrz, jak się odblokuje będziesz mógł wpisać kod 4 cyfrowy.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 2211372
    djlj24
    Spec od car audio
    Panowie odpowiadający czytaliście dokładnie pytanie kolegi? Czy piszecie co Wam na klawiaturę spływa?
  • REKLAMA
  • #6 2212271
    Krzychu_S
    Poziom 15  
    A więc tak: Tasma wygląda całkiem przyzwoicie i raczej jej się nie czepiam, czekałem ponad dwie godziny, ale może to faktycznie za mało.
    Jednak na świeżym binie, myślę że nie powinienem tyle czekać. Mimio wszystko podłącze je i zaczekam bo nie mam na razie lepszego pomysłu.
    Może w tym czasie przyjdzie coś do głowy.
  • #7 2213297
    djlj24
    Spec od car audio
    Powinien wyświetlić CODE a potem - - - - 1. Jeżeli wyświetla tylko 3 kreski to nie dostaje panel pół danych od procesora głównego. Przecież zawsze możesz wyłączyć kod i sprawdzić wtedy (i zobaczysz coś takiego _8.1 1 - bo jeden driver LCD nie działa, będzie szum i brak reakcji na klawisze).
  • #8 2213627
    Krzychu_S
    Poziom 15  
    Próbowełem binu bez kodu i efekt był taki sam.
  • #9 2220634
    Krzychu_S
    Poziom 15  
    Dzięki djlj24 miałeśm rację to taśma. W końcu nie mogąc nic już wymyślić wziąłem pod lupę taśmę i jest jedna przerwa. Czekanie oczywiście nic nie dało, ale także pamięć była uszkodzona.I na tym właściwie można by temat zamknąć.
    Pozdrawiam serdecznie.
    Krzysiek

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Radio samochodowe Kenwood KRC-758R nie reagowało na polecenia, wyświetlając na ekranie trzy kreski i cyfrę 0, a po wgraniu oprogramowania z modelu KRC-958R – trzy kreski i 1. Problem polegał na braku możliwości wpisania czterocyfrowego kodu zabezpieczającego oraz braku reakcji na przyciski. W dyskusji zasugerowano, że wyświetlanie trzech kresek może oznaczać oczekiwanie na odblokowanie, które czasem trwa od kilku godzin do kilkunastu, jednak w tym przypadku czas oczekiwania nie przyniósł efektu. Wskazano również na możliwe uszkodzenie taśmy łączącej panel z głównym procesorem, co powodowało brak przesyłu danych i nieprawidłowy wyświetlacz. Ostatecznie potwierdzono, że uszkodzona taśma oraz pamięć radia były przyczyną problemu, co wykluczyło konieczność dalszego oczekiwania na odblokowanie kodu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA