logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens M65 - głośnik działa tylko częściowo, słychać klikanie przycisków

ravenn 23 Sty 2006 16:24 918 3
  • #1 2210575
    ravenn
    Poziom 17  
    Ocena: 55
    jak w temacie, fon nie dzialal całkiem.
    martech nie czytal modelu (znany przypadek pod martechem)
    wygrzalem fon z fluxem teraz martech ok, fleshuje itd fonik smiga poza tym ze nie dziala glosnik- dziwna sprawa- slychac klikanie przyciskow w glosniczku, ale nic poza tym, ani dzwonkow ani rozmowy. podczas rozmowy w glosniczku slychac tylko delikatny bardzo cichy szum (tak jak normalnie w fonie jak rozpoczynamy rozmowe).
    co moze byc? grzalem cala plyte wszyskie uklady podlalem fluxem i poruszylem delikatnie jak kulki byly roztopione takz nie ma sensu chyba stawiac od nowa. prosze nie pisac ze mam przeczyscic styki czy cos.
    fon nie jest po zalaniu.
  • #2 2313266
    malolat50
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    a sprawdzałeś układ przed głośniczkiem czy nie jest zwalony??miałem coś podobnego w nokii,no i końcówka mocy od głosu poszła,czy coś takiego,a szum może objawia się tym że ten wzmaciacz nie wzmacnia tylko na głośnik wychodzi sama składowa stała

pozdrawiam!!!
  • #3 2313397
    mmzajcu
    Poziom 25  
    Ocena: 35
    Jeśli jest dzwięk jakiś w głośniku to proponuje jak masz chęć wymienić procesor na drugi. Miałem już kilka nowych siemensów z uszkodzonym układem audio i 99% tych usterek to był właśnie procesor. Jak coś to procesory na Allegro kupisz w dobrej cenie
  • #4 2313415
    ravenn
    Poziom 17  
    Ocena: 55
    fon nie chodzil wcale, po grzaniu procka martech go postawil.
    mam pytanie czym stawiacie kulki pod takimi ukladami? sita? a uzywa ktos gotowych kulek? jak to sie robi z tym?
    o ile starcze fony i nokie dct4 niektore uklady stawiam bez problemu to jakos do siemensow mnie nie ciagnie. jak to robicie ?

dzieki za odp. sproboje.
REKLAMA