logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jak zdjąć smoka z Nokii 1600? Problemy z kodami i resetem ustawień

arczi114 23 Jan 2006 19:01 1029 4
ADVERTISEMENT
  • #1 2211200
    arczi114
    Level 28  
    Help: 27
    Rate: 12
    Witam, mam pytanie odnosnie zdejmowania smoka z Nokii 1600, troche dziwny aparat, pierwszym razem nie dałem rady zdjąc smoka po kablu (pracuje na Tornado), w drugim przypadku było to samo, poszedłem po rozum do głoey i po zczytaniu info wyliczyłem calkiem w Tornado kody-wpisałem chyba pierwszy i poszło bez problemu, teraz znowu trafiła mi sie taka uparta sztuka, ani normalnie kablem ,ani kalkulatorem,tzn. w ustawieniach pod boxem pokazuje że smok jest zdjety,ale po włożeniu karty opertatora,smok nadal siedzi...co moge jeszcze zrobic, przez głowę przeszła mi myśl żeby wrzucic nowe oprogramowanie,moze wtedy pójdzie ale nie jestem pewien a nie chce sobie zaszkodzic, aha, i jeszcze jedno- czy po kilkukrotnym wpisaniu kodów z calkulatora (błednych prób) po resecie ustawień moge próbowac ponownie wpisywac czy niezależnie od tego czy robię reset mogę max. 4 razy..?
  • ADVERTISEMENT
  • #2 2211224
    parixon
    Level 22  
    Help: 44
    Rate: 8
    Ja bym spróbował jeszcze na jakimś innym sprzęcie np. griffinie. Ściągałem raz locka z 1600 właśnie griffinem i poszło bez problemów.
  • ADVERTISEMENT
  • #3 2211236
    dyziek@
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Help: 161
    Rate: 14
    tak, cos innego niz ufs, ewentualnie czasami dziala na to hwk.
  • ADVERTISEMENT
  • #4 2211259
    tino2003
    Admin of GSM Group
    Help: 1971
    Rate: 2080
    Daj info pod tornadem, odczyta Ci kody i wpisz pierwszy kod z kartą sim w telefonie, lock zejdzie.
    pozdr
  • #5 2211348
    arczi114
    Level 28  
    Help: 27
    Rate: 12
    niestety nie mam innego sprzetu do Nokii, a co do wpisywania kodów z tabeli -info ,to juz przerabiałem tak jak pisałem wczesniej, dlatego mam taka zagwozdkę, zawsze staram sie te proste zasady wyeliminować, niestety, porażka, podejde jeszcze może jutro doznajomego,ma gryffina, i spróbuje, zobaczymy, ale cos musi byc nie tak , tylko gdzie tkwi przyczyna...?
ADVERTISEMENT