logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Domofon cyfrowy CD 2000 - zmiana kodu szyfrowego dla lokalu

Adagne 24 Sty 2006 07:00 17427 5
REKLAMA
  • #1 2212787
    Adagne
    Poziom 1  
    Mam, prosbr, nie miałem nigdy doczynienia z domofonami zyfrowymi, a od jakiegos czasu mnie w bloku owy domofon jest. Chodzi mi o to żeby mienic kod szyfrowy(cyfrowy) lokalu w tym przypadku mojego. I nie wiem jak to zrobic, z tego co sie orientuje kazdy lokator moze to zrobic sam, jest mi to potrzebne bo ja syn mój wchodził do klatki to blokersi zauwazyli i lipa :) Bardzo prosze o pomoc :)

TEMAT: ZMIANA ZAMKU CYFROWEGO DLA LOKALU, w domofonie cyfrowwym CD 2000
  • REKLAMA
  • #2 2216406
    embros
    Poziom 24  
    Ocena: 53
    Witam!
    Robi sie w dwie osoby.
    1 wybrać numer lokalu
    2 poczekać na połączenie z danym lokalem
    3 dotknąć pola stykowego z kluczykiem
    4 dotykając pola z kluczykiem poprosić osobę w lokalu o trzykrotne naciśnięcieprzycisku zamka
    5 na wyświetlaczu pojawi się znak zamka (---) trzy kreski
    6 zwolnić pole z kluczykiem i podać stary kod
    7 jeśli stary kod został wpisany prawidłowo na wyświetlaczu pojawią się
    znaki ( 1 - )wprowadzić pierwszą cyfrę nowego kodu wtedy pojawi się ( 2 - ) wprowadzić drugą cyfrę kodu i tak samo z trzecią i czwartą cyfrą w trakcie kodowania unifon w lokalu musi być podniesiony. I to na tyle
    pozdrawiam
    Piotrek
  • REKLAMA
  • #3 2341990
    k_r_y_s
    Poziom 1  
    mam podobny problem,wszystko super tylko ze ja nie znam poprzedniego kodu...jest jakis sposob na to ?
  • REKLAMA
  • #4 2347907
    embros
    Poziom 24  
    Ocena: 53
    Witam!
    Albo trzeba wejść w kod instalatora jeśli nie zmienił lub Zobacz czy któryś lokator nie ma kartki z kodami ( jest dołaczana z kazda centralką). Jak nie daj znać coś wymyślimy
    pozdrawiam
    Piotrek
  • REKLAMA
  • #5 2387902
    wicki
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Witam.
    Embros ja mam ten sam problem chciałbym zmienic kod u siebie lub tez po prostu go znac bo wprowadziłem sie ostatnio do wiezowca i nikt nie wie jaki jest u mnie kod a ciągła zabawa w szukanie kluczy przed wejsciem do klatki robi sie nudna i wkurzająca a gościa który zakładał domofon wcieło i teraz nie wiem co mam zrobic.

Jeśli jest mozliwość wprowadzenia nowego kodu to bardzo byłbym wdzieczny za pomoc

Z góry dziekuje i pozdrawiam
    Wicki
  • #6 3432090
    Dżony
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam

No i ja mam problem podobny :)

tyle że u Nas w bloku !@#&*@#! powiedziały, że nie chcą żadnych kodów... i niby nic takiego nie ma...

i tutaj się zastanawiam czy przy zmianie kodu próbować jako stary kod wbijać cos typu 0000 lub 1234 czy nie ma sensu, bo każdy jednak ma swój kod, tylko nie jest 'ujawniony'?

czy może tak jaki pisze - jest jakiś KOD DOMYŚLNY?

z góry wielkie dzięki za wszelką pomoc

Pozdrawiam
    Dżony ;)

Dodano po 1 [minuty]:

aha... domofon to CD-2500
REKLAMA