Odgrzewam stary temat,aby ostrzec Kolegów.
I może wyjaśnić i zamknąć starą sprawę.
Trzeba szukać dalej danych powyższego trafka,trafko to jest malutkie i z bardzo dużym prawdopodobieństwem nie jest przeciwsobne dla lamp.Jest nawinięte w większości grubym drutem, wzrokowo ok.0,6 mm jakby z odczepami, a jedno uzwojenie jest nawinięte cieńszym drutem wzrokowo może ok.0,2 mm.Wszystkie te uzwojenia są jakby autotransformatorowo włączone w szereg lub punkt połączenia uzwojenia odczepowego z grubym drutem z uzwojeniem nawiniętym cienkim drutem jest uziemiany?W każdym razie nie pasuje to w ogóle do lampowego trafa głośnikowego.Blachy są składana na zakładkę bez szczeliny,więc raczej składowa stała nie powinna tam płynąć.Jakby wbrew oznaczeniu mimo, że nie ma litery "r",trafo wygląda mi na radiowęzłowe małej mocy,tylko na składową zmienną.Kiedyś podobne widziałem w zakładzie pracy w głośnikach radiowęzłowych. Kto z Kolegów zna się bliżej na rozgłaszaniu przewodowym,niech mnie tu proszę wspomoże w tym temacie.Bodaj takie prostokątne duże głośniki w obudowie drewnopodobnej z szarą tkaniną z przodu miały podobne trafa,lub takie mniejsze w obudowie polistytenowej z żeberkami-już nie pamiętam? Oba te głośniki miały regulację głośności skokową.Chyba właśnie - odczepami.Wymiary rdzenia powyższego trafa są takie:42x36x13,8 mm,Jeżeli kolumna środkowa jest kwadratowa (nie mam dojścia bez demolki trafa),to ma 13,8x13,8 mm.Jeżeli - nie, to nieco więcej.
Dziękuję "z góry" za uprzejmą Kolegów reakcję i pozdrawiam,życzę Wszystkim Kolegom wszelkiej pomyślności na Nowy Rok 2016.