logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór stabilnej płyty soc. 754 pod Semprona 2600+ z O/C do 300 zł

ryto 25 Sty 2006 22:43 924 3
REKLAMA
  • #1 2219578
    ryto
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Czy ktos moze mi polecic dobrą płytę soc. 754 pod Semprona 2600+ z mozliwosciami o/c. do 300zł i najlepiej na nForce 4 4x.
    1. warunek konieczny!! - płyta musi byc stabilna!!! mam zamiar kompresowac filmy i dzialac na roznych programach - nie chce zeby sie system wieszał
    2. mozliwosci o/c - nie jestem milosnikiem ostrego tuningu ale z tego co wiem semprony bardzo dobrze sie kręcą i nawet laik w tym temacie bedzie to potrafil. trzeba miec tylko dobra płytę do O/C...

Zastanawiałem się nad gigabyte K8NE ale ponoc jest niestabilna przy podkręcaniu. Na uwadze mam jeszcze epox ep-8NPA7I (o tej płycie nic mi nie wiadomo)

Zawsze zostaje ASUS K8N4E-Deloxe (firma dobra i stabilnosc pracy) ale ten ponoć nie podkręci procków bez Q'n'Q (a dopiero semprony 3000+ mają tą technologię)

TAk więc jaką płytę do 300 zeta pod semprona 2600+ z możliwościami (nawet średnimi) o/c
    Dziękuję za pomoć...

PS dfi infinity są dla zaawansowanych overclockerów wiec w moim przypadku raczej odpadają...
  • REKLAMA
  • #2 2219751
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    1. Raczej nie ma plyt "niestabilnych". Co najwyzej niesprawne, i wymieniane na nowe
    2. Gigabyte K8NE.

Co do niestabilnosci po podkrecaniu - to nie slyszalem zeby jakas plyte mzna bylo nazwac "stabilna po podkrecaniu". Zalezy ile podkrecisz i co jest waskim gardlem, prawda?
  • REKLAMA
  • #3 2219781
    jacobs242
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    Tak ten gigabyte jest dobry. Jek chcesz to znam kolesia który chciał opchnąć. Wyciągał na niej FSB325
  • #4 2220005
    WojtasJD
    Poziom 43  
    Ocena: 1576
    jak nie czytałeś to:
    http://egielda.com.pl/?str=art&id=139

dałbym sobie spokój z tym Gigabytem i brał DFI nF4X Infinity - i jest już poniżej 300 pln, no chyba że nie wystarczy Ci siedząca tam sieciówka 'tylko' 100Mbit , podobno troche gorszy dzwięk itp.

ryto napisał:
    PS dfi infinity są dla zaawansowanych overclockerów wiec w moim przypadku raczej odpadają..

ano jest się czym pobawić , np. sekcja pamięci
    -> "Chip-Kill mode enable" :D
    Załączniki:
    • Wybór stabilnej płyty soc. 754 pod Semprona 2600+ z O/C do 300 zł dfi.JPG (61.11 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA