logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 7650 z Bluetooth - Czy warto kupić do wymiany plików z PC?

N7650i 26 Sty 2006 08:35 867 3
REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2220303
    kszysek
    Poziom 18  
    Wiekszosc programow oblsuguje zarowno 7650 i BT tylko watro sie zastanowic czy kupiowac BT do tego telefon gdyz z jego pamiecia ~4MB do jej zapełnienie w zupełności wystarczy IRDA jej koszt jest o wiele niższy.
  • REKLAMA
  • #3 2220313
    N7650i
    Poziom 11  
    kszysek napisał:
    Wiekszosc programow oblsuguje zarowno 7650 i BT tylko watro sie zastanowic czy kupiowac BT do tego telefon gdyz z jego pamiecia ~4MB do jej zapełnienie w zupełności wystarczy IRDA jej koszt jest o wiele niższy.

Teoretycznie... IrDA wyjdzie taniej (licząc koszty wszystkich wysyłek itd) o 10 zł. Tak więc wole dać więcej o 10 zł a mieć to na dłużej. Bo kiedyś miałem irde i miałem z nią "małe" problemy - jak zawsze sterowniki oraz łączność z telefonem była nie za ciekawa. Mam nadzieje że te BT mają ten zasięg chociaż 50 M ... Proszę o następne rady :)...
  • Pomocny post
    #4 2220327
    jacek528
    Poziom 23  
    Ocena: 136
    BT będzie chyba lepszym rozwiązaniem a łączność będzie znacznie szybsza.
    Co do zasięgu 50 metrów to może być z tym problem.
    Ja jednak stawiałbym na BT gdyż nawet jeśli za rok zdecydujesz się na zmianę 7650 na nowego symbiana (6630, 6680 itp) będziesz mógł nadal z niego korzystać. Z Irdą tak miło nie jest bo nowe symbiany nie są wyposażone w port podczerwieni.
    Pozdrawiam
REKLAMA