logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sagem myX5-2v: lepszy kabelek USB czy IrDA do transferu danych?

Łukaszos 26 Sty 2006 14:15 1366 8
REKLAMA
  • #1 2221376
    Łukaszos
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Cześć mam Sagem myX5-2v i nie wiem czy kupić sobie do niego kabelek usb czy irde chce potem zgrywać zdjęcia z telefonu albo wgrywać tapety gierki dzwonki ... a i jeszcze w jaki się program uzbroić mam oxygen phone menager ale ten to chyba do noki tylko jest ja go używałem do 3510i ... dzięx
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2221507
    walek123
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    biez kabel bo przez irde nie da sie wgrywac gier
  • REKLAMA
  • #3 2222755
    Łukaszos
    Poziom 12  
    a jaki programik sobie ściagnąc
  • REKLAMA
  • #5 2223132
    Łukaszos
    Poziom 12  
    hmm dziex tino ale moze jakis polski programik
  • REKLAMA
  • #6 2433156
    tabi111
    Poziom 11  
    weś sobie kabel nma USB
    :D
  • #8 2595322
    Loker
    Poziom 39  
    Ocena: 721
    Bez roznicy - kabelek pod USB i tak ma wbudowany interfejs USB-RS232, wiec duzo wiekszych predkosci niz przez IRDe sie nie osiagnie. A gier na Sagema nie da sie wgrac ani przez podczerwien, ani po kabelku - aplikacje Jawy mozna sciagac tyko przez WAP.
  • #9 2898052
    Łukaszos
    Poziom 12  
    ok dzięki

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji dotyczącej transferu danych z telefonu Sagem myX5-2v zalecane jest użycie kabla USB zamiast IrDA, ponieważ przez podczerwień nie można wgrywać gier ani innych plików multimedialnych. Kabel USB umożliwia przesyłanie zdjęć, tapet, dzwonków i gier, choć prędkość transferu jest ograniczona przez wbudowany interfejs USB-RS232. Do zarządzania plikami na telefonie polecane są programy takie jak "My Pictures And Sounds 7.09 PL" dostępny na polskich serwisach instalacyjnych, gdyż Oxygen Phone Manager jest dedykowany głównie telefonem Nokia i może nie działać poprawnie z Sagem. Wgrywanie aplikacji Java na myX5-2v odbywa się wyłącznie przez WAP, a nie przez kabel czy IrDA.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA