logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wgrywanie EEPROM w Nokia 6210 za pomocą Tornado - instrukcje krok po kroku

diodav 26 Sty 2006 15:55 1389 7
REKLAMA
  • #1 2221779
    diodav
    Poziom 21  
    Ocena: 5
    Tak jak w temacie. Nied wiem jak wgrać eeprom tym sprzętem. Gdzie wrzucam plik??? Proszę o pomoc

Dodano po 2 [minuty]:

..dodaam tylko, że wrzuciłem całego flesha i ppm ale telefon wyswietla dalej contact service
  • REKLAMA
  • #2 2221801
    dyziek@
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 14
    wgrywasz normalne eepki (takie jak przez rolisa), tylko musisz je przekonwertowac dctx`em na format tornada, dalej juz sobie powinienes poradzic :)
  • REKLAMA
  • #3 2221823
    diodav
    Poziom 21  
    na suuporcie tornada jest eeprom, ale nie wiem przez co go wgrać. Przez MCU, PMM czy moze przez WUG. O to mi chodzi.
  • REKLAMA
  • #4 2221873
    leon.euro
    Spec od GSM
    Ocena: 39
    mcu

adresy same sie powinny dostosowac jak masz typowki od tornada:)

pozdrawiam leon.
  • REKLAMA
  • #5 2227317
    karwos
    Poziom 18  
    Ocena: 3
    Convert FLS i wpisujesz startaddress
  • #6 2432345
    fonex1
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Witam, ja mam troszke inny problem,a mianowicie potrzebuje eeprom pod twistera/tornado do 6210.mam eprom ale plik fls i nie moge go przekonwertowac jak wcisne Convert Files to nawet go nie widzi,a jak wrzuce go na Converter to terz informuje ze niepawidlowy plik.Dzieki za pomoc.

<<<Pozdrwiam>>>
  • #8 2897244
    diodav
    Poziom 21  
    dzięki wszystkim za pomoc. Temat zamknięty

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wgrywania pamięci EEPROM w telefonie Nokia 6210 za pomocą programu Tornado. Aby poprawnie wgrać EEPROM, należy najpierw przekonwertować plik EEPROM na format obsługiwany przez Tornado za pomocą narzędzia DCTX. Wgrywanie odbywa się przez moduł MCU, który automatycznie dostosowuje adresy, pod warunkiem użycia typowych plików dla Tornado. W przypadku plików FLS konieczne jest ich konwersja oraz podanie odpowiedniego adresu startowego. Użytkownicy zgłaszali problemy z konwersją plików FLS do formatu EEPROM, co wymagało użycia dedykowanych konwerterów lub plików przygotowanych specjalnie pod boxy serwisowe. Po zastosowaniu tych kroków i poprawnym wgraniu EEPROM, problem z komunikatem "contact service" powinien zostać rozwiązany.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA