Dziekuje...i prosze o dalsze porady
Programator rozebralem i wyczyscilem (przy okazji gubiac jedna sprezynke ale zastapilem inna :/)
Ale wciaz jest problem.
Wiec wlacznik sie raz pali a raz nie... Po blizszym przyjrzeniu sie wydaje mi sie ze znalazlem problem, jest nim mianowicie wlasnie styk 16T, zauwazylem ze ruszajac blaszka od tego styku w srodku cos iskrzy, wiec podgialem blaszki zeby sie pewniej stykaly, ale:
1. Tryby plastikowe w programatorze maja dwa kolory: zewn. pomaranczowe i wewn zolte. W jakiej pozycji powinien byc dolny pomaranczowy tryb i czemu on sluzy?
2. Problem ze stykiem 16T jest taki: oska ba ktorej sa tryby no i kolko do ustawiania programu moze miec dwie pozycje, mianowicie mozna ja "wcisnac" lub "podniesc" do gory, jednak obydwie pozycje sa niewlasciwe do zwarcia na styku 16T (w pozycji dolnej platykowy styk jest powyzej najwyzszego "kolko" z jakas skala przymocowanego na stale do oski, natomiast gdy jest w pozycji gornej - plastykowy styk jest ponizej kolka). Moze moglbym to na stale polaczyc?? Do czego to jest potrzebne? Drying Timer... hmm czyli teoretycznie to nie moze byc zmostkowane? Ale w takim razie musze tak ustawic to gorne kolko zeby idealnie pasowalo do do tego platykowego styku tak?
I pytanie za 100pkt
W jakiej pozycji ustawic tryby podczas skladania programatora???

Bo nie spojrzalem podczas rozbierania i teraz nie wiem
Dziekuje z gory za pomoc
Dodano po 9 [minuty]: Pocudowalem i zrobilem
Teraz w pozycji "gornej" obwod 16T - 16 jest zamkniety
<<< Na marginesie czyzbym byl tak glupi :/... a moze tak wlasnie powinno byc? Tzn moze te dwie pozycje byly przewidziane przez producenta?>>>
Wiec podtrzymuje pytanie o ustawienie poczatkowe trybow w programatorze
pozdraiwam
Dodano po 5 [minuty]: Hmm no ale jak teraz nastepnaniejasna sprawa... na tym kolko co niby powinno zwierac styki 16T i 16 sa trzy wyciecia ktore chyba powinny wlasnie rozwierac obwod... tak?

Bo jak teraz to "zrobilem" to obwod jest non stop zamkniety mimo ze krece kolkiem przez wszystkie programy...
Dodano po 3 [minuty]: Ojej... przeciez jest tylko jedna mozliwosc ustawienia trybow wzgledem kolka ze skala

)
No nic lece sprawdzic czy dziala... w razie czego zlutuje blaszki od stykow 16 i 16T...
Dodano po 1 [godziny] 9 [minuty]: Ok programator siedzi w pralce, dziala elegancko, udalo mi sie w jakis sposob (sam nei wiem jak) zrobic ze dziala zwieranie stykow 16 i 16T i nawet przerwywa podczas krecenia programatorem
Wlaczylem pralke, narazie bez wirowania bo boje sie o te teleskopy... zeby beben sie nie urwal czy cos
Jesli okaze sie ze pralka bedzie dzialac mam
Pytanie:
W jakis sposob wymienic teleskopy/ew naprawic usterke odpowiedzialna za "walenie" podczas gdy beden sie kreci?
Polozyc pralke na boku? Ale gdzies czytalem ze wtedy moze sie hydrostat zalac i bedzie lipa...
pozdrawiam
Dodano po 1 [godziny] 1 [minuty]: SUKCES!!!!!!!!!!!!
Bardzo dziekuje za pomoc, pranie przszlo ladnie caly program, z tym ze teraz wydaje mi sie ze grzalka nie dziala
Ale wkrecilem sie to i ja tez naprawie
Wspolokator dzownil do jakiegos speca i krzyknal ze to bedzie ok 100 - 150zl kosztowac
A grzalka dzialala jeszcze wczesniej wiec pewnie cos sie rozlaczylo jak zdejmowalem panel.
Jutro sie biore za teleskopy
pozdrawiam i jeszcze raz bardzo dziekuje za pomoc
Dodano po 5 [minuty]: Ok jednak i grzalka tez dziala