logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6310 szybko rozładowuje baterię po wymianie końcówki mocy - co robić?

heniek3 27 Sty 2006 07:33 1331 3
  • #1 2224274
    heniek3
    Poziom 20  
    Ocena: 14
    witam wszystkich mam problem z nokią 6310 nie miała zaśięgu więc wymieniłem końcówke mocy i zasięg jest ok ale rozładowuje baterię na włączonym i wyłączonym telefonie. Końcowka jest nowa nie powinna mieć zwarcia a luty pod nią sprawdzałem 3 razyi też są ok dodam jeszcze że ładuje niby normalnie ale nie może się naładować ładuje się 12 godzin a rezultat jest taki ze ma 2 kreski i zaraz siada. Jak włoże naładowaną baterię to pokazuje 2-3 kreski i zaraz piszczy ze jest pusta. prosze o pomoc jaka jest tego przyczyna??
  • #2 2224547
    lewik
    Poziom 11  
    Układ odpowiadający za ładowanie to UEM. Może on ma gdzieś zwarcie, drugą możliwością jest też upływność kondesatora. Najpierw to bym sprawdził.

Pozdrawiam
  • #3 2224856
    sim
    Poziom 28  
    Ocena: 7
    Z wyjętą końcówką ile trzyma i jak długo śię ładuje?

Pozostałe możliwości:
    -nie ładuje (udaje ładowanie)
    -bateria out
    -zwarcia w innych układach
    -coś bez przerwy pracuje np. bez przerwy nadaje
    -oprogramowanie
  • #4 2224889
    mmzajcu
    Poziom 25  
    Ocena: 35
    Ja bym na wszelki wypadek wymontował końcówkę mocy i wtedy sprawdził jak się zachowuje ładowanie. Czeto też w takich wypadkach podłączam baterie servisową zasilaną z zasilacza labolatoryjnego i wtedy widać pobór prądu. Pozatym jak jest podwyższony pobór prądu i odczekamy jakiś czas to powinna nam się nagrzać płyta przez elemęt który jest głównym prądorzercą. Wtedy też można go łatwo zlokalizować.
REKLAMA