logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

motką v220 - po podaniu pinu karty sam się wyłącza

jackkier 27 Sty 2006 07:39 1200 9
  • #1 2224282
    jackkier
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Witam
    pomocy posiadam motkę v220 i mam następujacy problem po włączeniu tel. krzyczy o pin karty podaje następnie po chwili następuje samoczynne wyłączenie .Może to jest wina baterii nie wiem
    Proszę o pomoc
  • #2 2228182
    jaket
    Poziom 20  
    Ocena: 11
    Prawdopodobnie to wina baterii jak sam sugerujesz. Sprawdź jakie ma napięcie bateria. Spróbuj ją naładować. Sprawdź bez karty sim czy też się wyłączy najlepiej wykręć 112 - jeśli to bateria to telefon też się wyłączy.
  • #3 2324169
    jackkier
    Poziom 11  
    to nie bateria kupiłem nową i po dojechaniu do domu problem powrócił co jest grane ?
  • #4 2324373
    Angelo17
    Poziom 20  
    Ocena: 7
    Może wina softu, też mam v220 i umnie są problemu z wyświetlaczem. Dowiedziałem się że wgranie nowego flasha może załatwić sprawe bo jak to nie pomoże to bede musiał wymienić taśme od wyświetlacza. To możesz też spróbować wgrać nowego flasha i zobaczyć czy pomogło. Jezeli nie to musisz szukac usterki gdzie indziej. Pozdro
  • #6 2327418
    john1234
    Poziom 21  
    Ocena: 90
    Zmien soft ta operacja powinna naprawic twoj problem do wgrania uzyj programu RSD lite 1.8.1
  • #7 2345613
    jackkier
    Poziom 11  
    Jak mam wgrać kiedy telefon raz na jakiś czas reaguje na włączenie a gdy sie włączy to po paru sekundach gaśnie a program RSD lite 1.8.1 nie widzi telefonu .Znowu jak sie podniesie to system zobaczy motke ale nie zdążę nic zrobić .Co dalej tylko serwis ?
  • #8 2347550
    Angelo17
    Poziom 20  
    Ocena: 7
    Żeby RDS Lite zobaczył motke to najpierw musisz uruchomić Bootloadera. Przytrzymujesz * # i wsiskasz czerwoną słuchawke. Powinien wyskoczyć czarny ekran i tam bedzie informacja o sofcie i wtedy dopiero można wgrywać nowego softa.
  • #9 2347815
    john1234
    Poziom 21  
    Ocena: 90
    Jezeli telefon normalnie sie wlacza program RSD automatycznie wlacza funkcje bootloadera ,w tymprzypadku musisz ja wlaczyc recznie jak wyzej w programie jezeli wykryje moto V220 s neptune w ramce ,oznacza to ze jest polaczenie i mozesz spokojnie zmienic soft tylko odpowiednio go dobierz do twojego telfonu i pamietaj aby miec naladowana baterie.
  • #10 2357458
    jackkier
    Poziom 11  
    bateria ma jakieś 4.7 v a mimo to telefon podniesie sie tylko na jakieś 10 s i dalej nic nie można włączyć funkcji bootloadera .Co jest może to nie soft ? tylko zwarcie w PA. i co to PA ?

Podsumowanie tematu

✨ Posiadacz telefonu Motorola V220 zgłasza problem z samoczynnym wyłączaniem się urządzenia po podaniu PIN-u karty SIM. Początkowo podejrzewano uszkodzenie baterii, jednak wymiana na nową nie rozwiązała problemu. Wskazano możliwość uszkodzenia oprogramowania (softu) i zalecano wgranie nowego flasha za pomocą programu RSD Lite 1.8.1. Aby program wykrył telefon, należy ręcznie uruchomić tryb bootloadera przez przytrzymanie klawiszy * i # oraz czerwonej słuchawki, co umożliwia wgranie nowego softu. W przypadku braku reakcji telefonu lub krótkiego czasu działania (około 10 sekund) i niemożności uruchomienia bootloadera, sugerowano również zwarcie w module PA (Power Amplifier). Użytkownik pyta o znaczenie terminu PA i dalsze kroki, gdyż problem może nie być związany z oprogramowaniem, a z uszkodzeniem sprzętowym.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA