logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić błąd konwersji plików CNT w Nokii 6020 na Tornado DctxBB5 1.4b?

arczi114 27 Sty 2006 19:30 1101 8
REKLAMA
  • #1 2226713
    arczi114
    Poziom 28  
    Ocena: 12
    Witam,problem jak w temacie, po zdjeciu smoka w Nokii 6020 dziwne zawiechy,tzn,po wgraniu zbyt dużej ilości fotek czy innych plików pada na amen,pomaga jedynie ponowne fleshowanie , wiem że to wina konwersji plików CNT, zainteresowani będa wiedzieli o co chodzi, pracuje na Tornado, wersja DctxBB5 1.4b ,jest to okienko z odznaczeniem CNT ale po zaznaczeniu wyskakuje bład w konwersji przy wgrywaniu CNT, co moge zrobic aby fon znowu normalnie działał?
  • REKLAMA
  • #2 2226939
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2080
    Wiesz co nigdy nie robiłem jeszcze takiej konwersji ale wiem o co chodzi. Był kiedyś na elce dawany gotowy plik cnt do 3220 więc może i do tego modelu będzie ktoś miał i Cię poratuje. Ja właśnie przy pomocy tamtego pliku poprawnie przeflashowałem 3220. Kurcze a może tornado ma ogólnie problemy z tą konwersją, niech wypowie się ktoś jezeli też miał problem.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #3 2227380
    ptasznikos
    Poziom 18  
    Ocena: 6
    Widze ze uzywszasz wersji "b". Zainstaluj "d" i nie powinno być problemu.
  • REKLAMA
  • #4 2227386
    arczi114
    Poziom 28  
    dzieki - Tino za zainteresowanie, ten plik do 3220 mam i własnie stawiałem juz jednego 3220,-to jest plik naprawczy cnt do 3220, to juz wiem ale pytałem o taki do 6020 i nikt nic nie wie,(albo nie chce powiedziec),bo kiedys sie z czyms takim spotkałem,ale mam cicha nadzieje ze to chyba nie taka tajemnica...

Dodano po 2 [minuty]:

do -ptasznikos, niestety nie mam wersji -d, jeżeli masz to prosiłbym o pomoc ,mój adres-arczi114(_at_)op.pl
  • #5 2227498
    wasylwek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 87
    Ogólnie tornado , słabo sobie z tym zawsze radził tzn. z nowymi kostkami w nokiach.Kupiłem durnego klona JAF wszystko robi za Ciebie sam przerobi wszystkie CNT .Polecam go, oszczędzisz sobie dużo nerwa.
    pzdr.
  • #6 2228243
    arczi114
    Poziom 28  
    rozumiem ze na pewno jakis inny box lepiej cos robi niz np. Tornado ale gdybym miał kupowac w ten sposób wszystkie boxy (nie działa idealnie z wszystkimi fonami to sobie kupie inny), to dawno poszedłbym z torbami, skoro ktos pisze że wystarczy zainstalowac nowsza wersje to musze tego spróbowac, w moim przypadku jest tylko malutki problem, kupilem oryginalnego boxa-TOrnado ,ale po zakupie kontakt ze sprzedawca sie urwał, mialem problem z kompem ,a teraz nie mam dostepu do supportu,dlatego musze dziadowac po innych zeby dostac(zassac) nowsze wersje oprog.UFS-a , dlatego jeżeli ktos nie ma jakichs zastrzezen to z checia łyknąłbym tą najnowsza wersję,pozdr.
  • #7 2228293
    ptasznikos
    Poziom 18  
    Ocena: 6
    Jest mały problem bo mam to w pakiecie UFS_Suite_Setup_v2.02 a on zajmuje ok 30 mega :/
  • REKLAMA
  • #8 2228514
    wasylwek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 87
    mam te instalki osobno podbij na priv.
    P.S. jeżeli chciałbym być poważnym serwisem mając do dyspozycji 1 boxa to tez daleko bym nie zaszedł.Kiedys musiałem kombinować z różnymi crackami i freeware, to jest dobre bo tanie .Ale amatorsko do domu.
    Nie daj się wyprzedzic konkurencji bo to ślepy zaułek.
    pzdr.
  • #9 2229592
    arczi114
    Poziom 28  
    dzieki za rade, mam pare sprzetów, do motek, unibox, itp. ale do jednej grupy niestety nie, co do konkurencji to w mojej okolicy polega na tym ze znalazł sie jeden czy drugi co to za b... zapłac robią praktycznie bez zarobku oby sciągnąc do siebie klienta.., co z takimi 5 -złotówkowcami mozna zrobic? rece opadaja, owszem-inwestowac musze w inne obslugujace nowsze modele, ale na dublowanie nie mam finansów,wlasnie przez takich którzy zbiora pare zlotych,nakupuja taniego szmelcu i na dodatek opowiadaja ze u nich najlepiej bo najtaniej itp. ,a ludzie jak to ludzie, wola podejsc dalej i pare złotych zaoszczedzic, nawet jesli nie zrobia im na poczekaniu tylko po paru dniach (takie to serwisy- przyjmuje wszystko,i wysyła dalej zeby ktos zrobił a sam na tym grosze zarobi ale innym robi koło tyłka),to tyle ..., cięzkie czasy nastały..

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy błędu konwersji plików CNT podczas wgrywania danych do Nokii 6020 za pomocą boxa Tornado w wersji DctxBB5 1.4b. Po zdjęciu zabezpieczenia (smoka) telefon doświadcza zawieszeń przy wgrywaniu dużej ilości zdjęć lub plików, co wymaga ponownego flashowania. Przy próbie zaznaczenia opcji CNT pojawia się błąd konwersji. W dyskusji zasugerowano, że Tornado ma problemy z konwersją CNT dla nowszych modeli Nokii, a rozwiązaniem może być użycie innego boxa, np. klona JAF, który automatycznie przerabia pliki CNT. Pojawiła się też sugestia, by zainstalować nowszą wersję oprogramowania Tornado (wersję "d" zamiast "b"), jednak dostęp do aktualizacji jest utrudniony z powodu braku wsparcia producenta. Użytkownicy dzielili się doświadczeniami i plikami CNT dla innych modeli (np. Nokia 3220), ale brak jest gotowego pliku naprawczego CNT dla Nokii 6020. Wskazano również, że profesjonalne serwisy korzystają z wielu boxów, co ułatwia obsługę różnych modeli i rozwiązywanie problemów z konwersją.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA