logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia6230i rozłącza rozmowy po 3 sekundach Pomocy??

sledzik6 27 Sty 2006 20:16 4334 10
REKLAMA
  • #1 2226868
    sledzik6
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    Pare dni temu kupiłem telefon Nokie 6230i w salonie Plusa. Karte abonamentową wsadziłem do innego aparatu, a do tego aparatu wsadziłem swoja kartę Sim plus, jednak jest mały problem początkowo mysalem że to wina ustawień ale nim pojde do salonu chcialbym sie spytać o taką rzecz.
    Wszystko z telefonem jest ok po za jednym bardzo ważnym mankamentem, telefon rozłącza rozmowy po dokladnie 3 sekundach i nie ważne czy ja dzwonie czy ktos do MNie porpostu wybierajac numer wszystko jest ok czekam na polaczenie sygnal jest, polaczenie jest nawiazane rozmowa trwa 3 sekundy i slysze sygnal rozlaczenia...3 krotkie ciche sygnaly w sluchawce....i nie istotne czy ktos do Mnie dzwoni czy ja wykonuje temefon za kazdym razem to samo, na karcie abonamentowej jest to samo....moze ktos sie z takim problemem spotkal?? Dziekuje za szybka odpowiedz Bartek
  • REKLAMA
  • #2 2226883
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2084
    Trzeba wklepac kod który deaktywuje pokazywanie stanu konta na wyświetlaczu i będzie OK. Nie mam pod ręką tego kodu ale poszukaj na elektrodzie bo wiele razy był już podawany.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #3 2227085
    xxxmalyxxx
    Poziom 20  
    Ocena: 6
    witam
    trzeba wbic *101*11*99# i zielona sluchwke
  • #4 2227183
    Jurek220
    Poziom 31  
    Ocena: 253
    Po wpisaniu tego kodu stan konta będzie niewidoczny.Można jednak zawsze sprawdzić wpisując *100# i naciskająć zieloną słuchawke.
  • REKLAMA
  • #5 2227672
    sledzik6
    Poziom 15  
    Wpisalem kod ktory podał mi xxxmalyxxx
    ZXostala uruchomiona aktywacja uslugi. jestem cieawy czy to pomorze hehe
  • #6 2228557
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Pomoże na 100% bo są modele fonków że właśnie muszą mieć ukrytą tą funkcję.
    pozdr
  • #7 2228864
    sledzik6
    Poziom 15  
    A mam do was jeszcze jedno pytanie panowie, Moja dziewczyna posiada telefon Motorola v3 Razr i ma taki sam problem jak ja czy mozna zastosowac ten sam kod co do mojego telefonu ona tez poisiada karte sim plusa..ale mam jedna wazna uage czy poprzez wpisanie tego kodu nie zostanie dezaktywowany roaming w sim plusie to jest bardz owazne poniewaz telefon uzywany jest bardzo czesto w angli za pomoc bardzo dziekuje. Bartek
  • #8 2228939
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Może użyć tego samego kodu i roaming nie zostanie wyłączony, bo to jest kod tylko do ukrycia prezentacji kosztów i środków na koncie.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #10 2768330
    bielas75
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    witam, to jest własnie cały ból ze w mixie ten kod nie działa - zasięgnij porady w salonie plusa może będą umieli ci pomóc-pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada telefon Nokia 6230i zakupiony w salonie Plusa, który rozłącza rozmowy po dokładnie 3 sekundach niezależnie od kierunku połączenia. Problem występuje zarówno na karcie abonamentowej, jak i na karcie SIM Plus. Rozwiązaniem jest wpisanie kodu *101*11*99# i zatwierdzenie zieloną słuchawką, co dezaktywuje wyświetlanie stanu konta na ekranie telefonu. Ukrycie tej funkcji zapobiega automatycznemu rozłączaniu rozmów. Kod ten nie wyłącza roamingu i można go stosować także w innych modelach, np. Motorola V3 Razr, o ile używają karty SIM Plus. W przypadku taryfy Mix Plus kod może nie działać i wtedy zaleca się kontakt z salonem operatora. Dyskusja potwierdza, że problem jest związany z funkcją prezentacji kosztów połączeń, która w niektórych modelach musi być ukryta, aby rozmowy nie były przerywane.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA