logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć hasło BIOS na laptopie Panasonic CF-41?

3nd3r 27 Sty 2006 20:26 1832 4
REKLAMA
  • #1 2226906
    3nd3r
    Poziom 2  
    mam kłopot - od kilku lat mam laptopa Panasonic CF-41, używałem go do kontroli pracy sterownika w moim samochodzie niestety jest klops :( padł mi system i poprosiłem znajomego o pomoc a efektem jego pracy jest komunikat 'Enter password:' przy starcie systemu :cry: Wie ktoś może czy da się z tym cos zrobić? Bo ni jak nie mogę go teraz uruchomić.
  • REKLAMA
  • #2 2227020
    rikokodo
    Poziom 14  
    Ocena: 13
    Ja miałem taki problem z pecetem kupionym od znajomego miał hasło w biosie wyjąłem i włóżyłem baterję z płyty głównej i po temacie może u ciebie trzeba też zrobic ten sam zabieg tylko laptopy trudniej sie rozbiera.
  • REKLAMA
  • #3 2228355
    3nd3r
    Poziom 2  
    pewnie tak - bo jakoś inne rozwiązania do głowy mi nie przychodzą :(
  • REKLAMA
  • #4 2245877
    lepek
    Poziom 11  
    A na płycie są też zworki które restartują bios a z baterią też można ale scalak na którym jest zapisany bios to EEPROM więc jak wyjmiesz baterię to zostaw go na pół godziny bo inaczej nie straci pamięci i dalej bios zostanie bez zmian, lub prostsze wejdz na jakąś stronę np o temacie HACKINGU i tam jest często tematyka bios sprawdz w MENADZEŻE URZĄDZEŃ jakiej firmy masz kość BIOSU i poszukaj na stronie listy haseł do niego, jest tam ich ze 30 i któryś napewno działa
  • #5 2247698
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    lepek, opowiadasz głupoty!
    3nd3r: nie możesz po prostu tego znajomego zapytać?
REKLAMA