logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wgrać muzykę na Nokia 5510, by odtwarzacz MP3 rozpoznał pliki?

coby19 28 Sty 2006 10:57 1218 6
REKLAMA
  • #1 2228535
    coby19
    Poziom 17  
    Ocena: 41
    Koledzy mam pytanie dotyczące w.w. telefonu, a zatem on posiada podobno radio i odtwarzacz mp3 z 64mb pamięcią, ale w jakim foramcie mam do niego muzyke wgrać żeby odtwarzał. Bo podpiołem go pod windowsa XP wykryło mi go jako dodatkowy dysk o pojemności 64mb i wrzuciłem tam pare plików w formacie mp3, odpiołem telefon i włączyłem odtwarzcz w telefonie i wychodzi brak plików do odtwarzania. Proszę o pomoc ...
  • REKLAMA
  • #2 2228823
    energy7
    Poziom 23  
    Ocena: 33
    musisz ściagnąć odpowiedni program ze strony nokii Nokia Audio Manager czy cos takiego... i przz niego wrzucać, on zmienia rozszerzenia
  • REKLAMA
  • #3 2228951
    coby19
    Poziom 17  
    ale na jakie rozszerzenie zmienia ??? bo jak bym wiedział na jakie to bym zmienił i wrzucił... Mam program od tej noki Noki Audio Menager, ale jak go włącze i klikne na wyślij do urządzenia przenośnego to wychodzi że nie wykryto urządzenia przenośnego.
  • #4 2229869
    energy7
    Poziom 23  
    Myślisz że wystarczy tylko zmienić rozszerzenie :)

Z tego co wiem to problem ywołuja sterowniki windows. Trzeba było je usunąć i wrzucić te od nokii.
  • REKLAMA
  • #5 2229948
    coby19
    Poziom 17  
    no niewiem, czy by rozszerzenie pomogło. A pod jakim systemem lepiej prubować ? pod XP czy pod 98? Bo pod XP wykrywa mi jako dysk wymienny i dodaje ikonke w mój komputer, a pod 98 wykrywa tak samo, ale już nie dodaje ikonki w mój kompóter. To mam usunąć z windowsa pliki sterowników, te co urzywa to urządzenie, odpiąć je zainstalować ten program jeszcze raz i jako lokalizacje plików sterownika podać mu te na CD ??? Tylko że już próbowałem usuwać i podawać mu ścieżke na CD lub na dysku, to on wybierał samoczynnie tą z C:Windows.......
  • REKLAMA
  • #6 2229959
    energy7
    Poziom 23  
    Wiem miałem ten problem, ale pomeczyłem sie i jakoś poszło. Napewno łatwiej zadziała na Win98....
  • #7 2229981
    coby19
    Poziom 17  
    aha, oki, pokombinuje ze sterownikami i zobacze.

Podsumowanie tematu

✨ Aby wgrać muzykę na telefon Nokia 5510 i aby odtwarzacz MP3 rozpoznał pliki, nie wystarczy jedynie skopiować pliki MP3 na pamięć telefonu podłączoną jako dysk wymienny. Konieczne jest użycie dedykowanego oprogramowania Nokia Audio Manager, które konwertuje pliki do odpowiedniego formatu i zarządza transferem. Problem często wynika z nieprawidłowych sterowników Windows, które należy usunąć i zastąpić sterownikami dostarczonymi przez Nokię, najlepiej instalowanymi pod systemem Windows 98, gdzie współpraca z urządzeniem jest bardziej stabilna niż pod Windows XP. Próby ręcznej zmiany rozszerzeń plików nie przynoszą efektu, a prawidłowa instalacja sterowników i użycie dedykowanego menedżera audio jest kluczowe do poprawnego rozpoznania i odtwarzania muzyki na Nokia 5510.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA