logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Thomson 29DF25EG – pionowe cięcie obrazu na kanałach Discovery z kablówki

Roman64 28 Sty 2006 11:51 1201 4
REKLAMA
  • #1 2228697
    Roman64
    Poziom 11  
    Thomson 29df25eg.
    Po 1sekundzie tnie obraz w pionie po 5cm na dwóch kanałach Discovery,
    (nie widać logo programu). Pozostałe programy ok. Sygnał dostarczany z kablówki.
  • REKLAMA
  • #2 2319642
    kristofm1
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    widać że masz cos z sygnałem sprawdz na normalnej antenie naziemnej jesli bedzie ok to masz cos z kablówką
  • REKLAMA
  • #3 2322820
    Roman64
    Poziom 11  
    Dzięki bardzo za zainteresowanie. Problem podniósł wcześniej <irvis> 21.01 w temacie: "Srawny thomson? ciemne pasy".
    Tylko programy Discovery w tym odbiorniku są obcięte w pionie.
    Inne tv, podłączone do tego samego gniazda odbierają Discovery prawidłowo. Temat nie daje mi spokoju, sprawdzę Thomsona po podłączeniu bezpośrednio do talerza i odezwę się.
    Pzdr. Romek.
  • REKLAMA
  • #4 2322944
    slaw39
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Nie masz co sprawdzać mam to samo.Trzy telewizory na jednej kablówce ale tylko Thomson obcina.Chciałem własnie zadzwonić do operatora co jest grane.Do tego obcina mi Animal Planet,ARD1,ale teraz zauwarzyłem że mam zwężony tylko Discowery civilization i science, a chanel nieraz pozostaje a nieraz wskakuje.Na to wychodzi że to nie wina operatora.Ciekawe co za diabeł siedzi w tych lelewizorach.DZiwne tez że pojawiło to sie przecież niedawno, kwestia miesiąca może dwóch,a przedtem było ok.Czyżby sygnał z satelity lub do satelity? bo przecież odbiornika nie zmieniali w kablówce.
  • #5 2323131
    Roman64
    Poziom 11  
    Tak masz rację, problem pojawił się ok. 2 miesiące temu. Prawdopodobnie
    jak napisał <sqneczek>5.02. cała grupa tych programów nadaje teraz informację o formacie nadawanego programu. W przypadku Thomsona jest ta informacja nie kompatybilna i efekt jw. w całej Polsce. Trzeba
    ten temat prześledzić głębiej, może ktoś z Thomsona podpowie co można z tym zrobić.
    Romek.
REKLAMA