logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć sim-locka z Mitsubishi Trium MT-050 Mars? Szukam skutecznego sposobu

martocho 07 Maj 2003 18:41 3073 17
REKLAMA
  • #1 203047
    martocho
    Poziom 17  
    Ocena: 10
    Witam .
    Szukam programu lub sposobu na ściągnięcie sim-locka z tego modelu .
    Nie mogę znaleść niczego co by zadziałało . Ktoś mnie oświecił że aby zdjąć sim-locka z tego modelu trzeba wgrać Eeproma , ale czy to prawda ? . Nie mam żadnego doświadczenia z tym telefonem . Bardzo proszę o pomoc .
  • REKLAMA
  • #2 203234
    tedi
    Poziom 12  
    Proszę :D
    Załączniki:
    • AllMitsuUnlocker.zip (187 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 203937
    martocho
    Poziom 17  
    Ocena: 10
    Bardzo dziękuję za program , ale on nie chce działać z moim telefonem .
  • REKLAMA
  • #4 204216
    Tom3k74
    Poziom 16  
    Ocena: 9
    raczej próbuj zczytać kod odblokowujący program sie chyba nazywa Eclipse po unlocku moze nie wstac
  • #5 204237
    Telex
    Poziom 28  
    Ocena: 99
    Sposób (zawsze skuteczny) - Kabelek do locka (nie do flashowania). Telefon włączony i podłączony, odpalasz program ms1 (Najlepiej w trybie pełnoekranowym z wyłączoną opcją zamykania procesu w przypadku kiedy aplikacja zostanie zakończona, ale koniecznie w środowisku MS'ala Gates) Po uruchomienu program przełączy telefon w tryb serwisowy (co będzie widać na wyświetlaczu), oraz zczyta kody. Najważniejszy dla ciebie jest Lock OFF. Na dole powinna być podana sekwencja inicjująca odblokowanie telefonu (Coś Trzymając * wciskać 08797 lub coś tam - już nie pamiętam). Więc włączasz telefon wciskasz tą sekwencę klawiszy, Na wyświetlaczu pojawi się pytanie "czy odblokować..." - Oczywiście - TAK i wpisujesz ten kod Lock OF i po wysztkim. Marsy w 100% chodzą w ten sposób. Flashowanie i zmiana softu często uwala telefon. Z trzech tylko dwa chodzą - osobiście sprawdzone - i jestem właściecielem takowego uwalonego .
    Załączniki:
    • MARS.EXE (1.02 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 842892
    Rafal23
    Poziom 23  
    Ocena: 27
    Wszedłem w test mode wcisnąłem show lock.Pokazaly mi sie kody.Jednak nie wiem jak z tą *787090.Nic to nie daje.Prosze o porade jak to trzeba wstukac.
  • #7 842952
    Rafal23
    Poziom 23  
    Ok jakoś udało mi sie zdjąć locka,jednak teraz podczas próby dzwonienia jest połączenie nieudane.Na ten telefon takze nie moge sie dodzwonić.Co moze byc nie tak?
  • REKLAMA
  • #8 843948
    adi2002
    Poziom 17  
    Ocena: 22
    uwalony eeprom ??
  • #9 844734
    Rafal23
    Poziom 23  
    Wiec dysponuje ktoś eepromem do tego modelu?
  • #10 844742
    Calineczka*
    Poziom 31  
    Ocena: 59
    ...ja tam bym od razu eeproma nie podejrzewal-sprobuj zadzwonic na 112, przyloz telefonik do jakichs glosniczkow ze wzmacniaczem, radia-posluchaj czy nadajnik zakloca....
  • #11 844764
    Rafal23
    Poziom 23  
    Właśnie że nie zakłóca.Czy to możliwe że workshopem uwaliłem eeprom?
  • #12 844824
    Calineczka*
    Poziom 31  
    Ocena: 59
    ...w sumie tak jak rozmawialismy-nie powinno sie nic takiego stac jak klikales kodami z klawiszy, moze testmode sie zwalil...i tu apel do kolegow po fachu-o podeslanie flasherki do tego telefonika z flashem i eepromem (marsE.bin)...jakis sprawdzony komplecik. Powodzenia!!
  • REKLAMA
  • #13 845125
    adi2002
    Poziom 17  
    Ocena: 22
    PROSZĘ ...

INSTRUKCJA FLASHOWANIA MITSUBISHI
    1. uruchom program Ipltrium.exe
    2. ustaw plik "application file" : flash_pl.bin = pakiet polski
    3. ustaw plik "loader" : loader1.bin lub loader2.bin
    4. ustaw port com w "setup line" - domyslny com 1
    5. podlacz kabel do WYLACZONEGO telefonu
    6. nacisnij "start download" - zapali sie i zgasnie czerwona dioda
    7. wyswietli sie na ekranie telefonu :
    IPL Mo.....
    Flash: .....
    Programming...
    8. gdy w programie wskaznik "download" dojdzie do konca
    w telefonie wyswietli sie :
    You must Press
    POWER-OFF key NOW
    DOWNLOAD COMPLETE.
    Checksum OK: 18cbh
    9. wylacz telefon i wyjmij baterie !!!

pamiętaj że do flashowania potrzebujesz ikabelka "flash"...inaczej nie wystartuje..
    Załączniki:
    • Mars_full-flash_pl.rar (1.02 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Mars flash+eeprom.zip (1.29 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #14 919497
    junior999
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    wszytko panowie ładnie opisaliscie ale z kabelkiem ,czy da sie zdjąc simloca ale kodami tak jak w noki jest np.#pw#123343 i tak dalej jest na to sposób ale bez kabelka !!:)
  • #16 1251412
    motyr
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    Dziekuje za Flashe :)
  • #17 1251791
    Manix
    Poziom 24  
    Ocena: 21
    Dokładnie sprawa może być banalna- bateria. Ten tel. przy kiepskiej baterii potrafi tak się zachowywać. Najlepiej spróbuj z podłączoną ładowarką.
  • #18 4758686
    Master_one
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    Skąd wziąć loader1 lub loader2?Mam problem z mitsubishi triumem marsem chciałem mu zdjąć simlocka tym programem all mitsu unlocker i teraz pokazuje mi sie po włączeniu komunikat "skontaktuj sie z operatorem" i wywnioskowałem, że trzeba sflashować soft tylko skąd wziąć loader1 lub 2?

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy zdjęcia sim-locka z telefonu Mitsubishi Trium MT-050 Mars. Najskuteczniejszą metodą jest użycie kabla do locka oraz programu ms1, który przełącza telefon w tryb serwisowy i odczytuje kody odblokowujące, w tym kod Lock OFF. Odblokowanie polega na wpisaniu odpowiedniej sekwencji klawiszy i kodu uzyskanego z programu. Flashowanie i wgrywanie EEPROM-u jest ryzykowne i może uszkodzić telefon, choć niektórzy sugerują, że w przypadku problemów z połączeniami może być konieczne przywrócenie EEPROM-u. Do flashowania potrzebny jest specjalny kabel "flash" oraz pliki loader1.bin lub loader2.bin i flash_pl.bin. Pojawiły się też pytania o możliwość zdjęcia sim-locka bez kabla, podobnie jak w telefonach Nokia, jednak brak potwierdzonych metod. Problemy z połączeniami po zdjęciu sim-locka mogą wynikać z uszkodzonego EEPROM-u lub słabej baterii, dlatego zaleca się sprawdzenie baterii i użycie ładowarki podczas testów. Poszukiwane są również pliki loader do flashowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA