logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błędy BSOD na Windows XP: bad_pool_header po serwisie, co robić?

Lineusz 28 Sty 2006 22:16 954 7
REKLAMA
  • #1 2231403
    Lineusz
    Poziom 13  
    Kupiłem nowego kompa i coś zaczelo walic wyskakiwały błedy na niebieskim oknie np bad_pool_header, i wiele innnych niepamietam dokładnie nazw.
    2 dni temu oddebrałem komputer z serwisu (tam gdzie kupowałem) i znowu to samo niewiem zbytnio co mam zrobić prosze o odpowiedz
  • REKLAMA
  • #2 2231522
    szymon188
    Poziom 22  
    Ocena: 39
    Oddaj z powrotem do serwisu.Jak zaczniesz sam kombinowac to Ci powiedza,ze cos zwaliles.
    Poprawiłem (TJT)
  • REKLAMA
  • #3 2231854
    x3rox
    Poziom 20  
    Ocena: 5
    A coś instalowałeś?
  • REKLAMA
  • #4 2232003
    paweliw
    Spec od komputerów
    Ocena: 230
    Z jakiego powodu komputer był w serwisie ?

Sprawdź pamięć RAM - memtest, jaki masz zasilacz (model i moc - napięć pewnie nie podasz bo nie możesz otworzyć obudowy) ?
  • #5 2232422
    Lineusz
    Poziom 13  
    moge otworzyc obudowe a ram juz sprawdziłem i jest ok zasilacz mam logic 350W a jak moge sprawdzić te napiecia??

Dodano po 2 [minuty]:

instalowałem juz pare programów i 2 gry

moj komp

intel pentium 4 3ghz
    winfast 6200 256mb
    1024 ram
    plyta asrocka
    hdd 160gb
    2 x dvd
  • #6 2232784
    x3rox
    Poziom 20  
    a na programach tez sie wyłącza? Albo jak możesz to pożycz od kogoś inny zasilacz ;)
  • #7 2232886
    paweliw
    Spec od komputerów
    Ocena: 230
    W tym temacie https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic316154.html masz rozrysowaną wtyczkę zasilacza z napięciami (widok od góry), wg niej podaj napięcia u Ciebie. Oczywiście przy włączonym komputerze.

Co do podmiany zasilacza to dobry pomysł, tylko że komputer masz pewnie na gwarancji i wszelkie modyfikacje są zabronione. Decyzję podejmujesz sam.
  • REKLAMA
  • #8 2232970
    x3rox
    Poziom 20  
    Eh no podmienić zasilacz to chyba może skoro obudowę może otworzyć gorzej z otwarciem zasilacza tam to już plomby są więc radze podmienić zasilacz.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problemy z błędami BSOD na Windows XP, w tym "bad_pool_header", które pojawiły się po serwisie nowego komputera. Komputer był już w serwisie, jednak błędy nadal występują. W dyskusji zasugerowano zwrócenie sprzętu ponownie do serwisu, aby uniknąć utraty gwarancji przez samodzielne modyfikacje. Poradzono także sprawdzenie pamięci RAM za pomocą memtestu oraz ocenę zasilacza, w tym jego modelu i napięć. Użytkownik potwierdził, że pamięć RAM jest sprawna, a zasilacz to Logic 350W. Zaproponowano podmianę zasilacza na inny, jeśli to możliwe, oraz wskazano na dostęp do schematu wtyczki zasilacza z napięciami, co pozwoli na ich pomiar przy włączonym komputerze. Wskazano, że otwarcie obudowy jest możliwe, ale ingerencja w zasilacz może naruszyć plomby gwarancyjne. Wymieniono konfigurację sprzętową: procesor Intel Pentium 4 3 GHz, karta graficzna Winfast 6200 256 MB, 1024 MB RAM, płyta główna Asrock, dysk HDD 160 GB oraz napędy DVD.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA