logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 7650 – po wymianie taśmy pojawiają się czarne linie, brak łączności z PC

KAR26 28 Sty 2006 22:27 918 7
REKLAMA
  • #1 2231454
    KAR26
    Poziom 17  
    Ocena: 59
    witam -mam taki problem z nokia 7650 , po zmianie taśmy po właczeniu lub po podłączeniu ładowarki nie włącza sie tylko pojawiąja sie na ekranie cienki czarne linie . W naprawie powiedzieli mi ze telefon jest martwy(nie chce sie komunikowac z kompem. przez podłaczenie bezpośrednio do płytki telefonu) . Chodzi mi o to czy to jest żeczywiście oznaka że tel. padł czy mam go zanieśc do innego serwisu?
  • REKLAMA
  • #2 2231500
    NOOKIA
    Poziom 28  
    Ocena: 37
    sprobuj w innym servisie moze sie uda ale jeśli w servisie powiedzieli że po podłączeniu pod Boxa nie komunikuje się to może być problem z jej odpaleniem :( sprobuj innym servisie) niech spróbują wgrać nowego softa (powinno pomóc)
  • REKLAMA
  • #3 2232334
    JareckiP
    Poziom 27  
    Ocena: 11
    A co się działo z telefonem wcześniej ? Dlaczego taśma była zmieniana ?
  • #4 2232519
    mmzajcu
    Poziom 25  
    Ocena: 35
    Objaw migających pasków jest winą niewłaściwego wlutowania taśmy.
  • REKLAMA
  • #5 2232754
    djm
    Poziom 26  
    Ocena: 8
    ..., spróbuj wylutować ostrożnie taśme (żeby można było ją ponownie użyć), może być zwarcie dlatego nawet pod boxem nie odpala... pzd
  • REKLAMA
  • #6 2233105
    KAR26
    Poziom 17  
    Witam - taśma była peknięta i dlatego była do wymiany, to mówicie koledzy , że jak sie taśme wylutuje to powinien sie komputer z telefonkiem dogadać :)
  • #7 2233318
    JareckiP
    Poziom 27  
    Ocena: 11
    Jesli telefonik jest sprawny i dobrze wlutujesz sprawną taśmę to telefonik nawet sam odpali, bez BOXa.
    Dodam tylko że taśma przenosi zasialanie z baterii :)
  • #8 2234568
    KAR26
    Poziom 17  
    Witam- mi powiedział w naprawie że jak nawet bez taśmy i cześci z baterią to powinien się komunikować (do fleszowania) i nawet prubował zmieniać soft(ale z tasmą wlutowaną przez siebie i mówił żę sie nie chce komunikować)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Po wymianie uszkodzonej taśmy w telefonie Nokia 7650 pojawiają się cienkie czarne linie na ekranie, a urządzenie nie nawiązuje komunikacji z komputerem, nawet przy próbie podłączenia bezpośrednio do płyty głównej. Objaw migających pasków wskazuje na niewłaściwe wlutowanie taśmy lub zwarcie. Taśma odpowiada za przenoszenie zasilania z baterii, dlatego jej prawidłowe wlutowanie jest kluczowe dla uruchomienia telefonu. W przypadku problemów z komunikacją i uruchomieniem zaleca się ponowną kontrolę lutowania taśmy, ewentualne jej ostrożne wylutowanie i ponowne użycie, a także próbę wgrania nowego oprogramowania (softu) w innym serwisie. Telefon powinien komunikować się z komputerem nawet bez taśmy, co sugeruje, że problem może leżeć w uszkodzeniu płyty lub błędach montażowych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA