logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Exus V3100 - opinie użytkowników i doświadczenia z montażem alarmu

piotro 29 Sty 2006 01:28 2986 8
  • #1 2232022
    piotro
    Poziom 2  
    Witam!
    Zastanawiam sie nad zakupem alarmu exus V3100.
    Ciekaw jestem opini posiadaczy tego alarmu.
    Czy wszystko dziala jak powinno, problemy z montarzem, itp ...
  • #2 2390026
    mischa
    Poziom 23  
    Ocena: 200
    Wydaje mi się że warto :) Mam taki + własne patenty. Jak na razie jest OK.
  • #3 2436491
    zovip
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Witam,

Mam V3100 od roku i jak dotąd sprawuje się rewelacyjnie. Powiadomienie w pilocie LCD to super sprawa.

Pozdrawiam
  • #4 2437179
    kzaw
    Poziom 27  
    Ocena: 74
    Mogę ten alarm polecić. Dobra konstrukcja funkcyjny, te które montowałem działają na razie bez z zarzutu.
  • #5 2570842
    mischa
    Poziom 23  
    Ocena: 200
    Też go mam i polecam gorąco. Pager to dobra rzecz. Polecam te niższe modele EXUS-a też V10 i nawet najprostszy V5. Wszystkie mają w komplecie syrenkę i czujnik wstrząsu, a w V10 nowe piloty z elementami chromowanego metalu to w całkiem, całkiem. No i krajowe !! Z dalek natomiast od Magicar-ów, Snoob-ów itp. gó..ien..
  • #6 2571502
    Zibi22
    Poziom 2  
    mischa napisał:
    Też go mam i polecam gorąco. ....... No i krajowe !! Z daleka natomiast od Magicar-ów, Snoob-ów itp. gó..ien..

Kolega chyba się trochę rozpędził z określeniem 'krajowe' :D
    W kraju chyba było robione opakowanie i przepakowywanie...

Proszę bardzo:
    V3100
    http://www.agilon.com.cn/products-al3100.htm

V10
    http://www.agilon.com.cn/products-al2000v10.htm

V5
    http://www.agilon.com.cn/products-al2000v5.htm

Co najciekawsze tylko V3100 i V10 mają kod zmienny, V5 to typowy kod stały.

To że niby producent EXUS reklamuje się w telewizji nie świadczy o tym, że jego produkty nie są robione na dalekim wschodzie ;) .

Ciekawe ile minie do wykasowania linków w tym poście ?
  • #7 2728594
    Perelka
    Poziom 15  
    Ocena: 177
    Witam. Od niedawna jestem posiadaczem takiego alarmu i muszę przyznać że rewelacyjny ale...
    Nie podobają mi się niedociągnięcia programowe:

1 - nie reaguje na otwarcie klapy bagażnika po rozbrojeniu i po pewnym czasie zamyka samochód spowrotem...

2 - prealarm daje sygnał syreną przez sekundę... stosując np. czujnik mikrofalowy może to być denerwujące... Lepiej by było gdyby dawał sygnał kilkoma kruciutkimi sygnałami jak inne alarmy

3 - Mało czytelne symbole otwartych drzwi i klap na wyświetlaczu... mogły by być całe czarne a nie tylko kreskami.

4 - przypominanie o włączeniu alarmu... nie wiem czy można to wyłączyć
    robi to za każdym razem jak tylko otworzy się i zamknie drzwi i niestety zawsze głośno mimo że jest w trybie cichym...

5 - w instrukcji nie wspomniano nic o tym że jak się włącvzy stacyjkę przy otwartej klapie lub masce włączają się kierunkowskazy ostrzegając o tym fakcie... dobre ale jak trzeba jechać z otwartym bagażnikiem nie wiadomo co zrobić by zgasły... Brak jakejś instrukcji postępowania. Ja doszedłem do tego że jak wyłączę stacyjkę (kierunki nadal migają) włączam alarm (przestają migać) wyłączam alarm i włączam stacyjkę(bez otwierania drzwi) i za drugim razem jużę nie włączały...

6 - Opisano że może sterować klaksonem ale nie ma mowy o tym jak go do tego przełączyć... tak jak to ma miejsce w innych wersjach Exusa...

Ktoś powie, że się czepiam, ale dla każdego co innego jest ważne... Ja lubię dopracowanie w szczegółach...

Poza tym alarm mi się podoba i takiego właśnie szukałem trzy w jednym.
    Zasięg spełnia również moje oczekiwania choć jeszcze nie sprawdziłem jak daleko sięga powiadomienie bo sterowanie działa ponad 100m w otwartym terenie. Jeszcze sprawdzę jak to będzie się miało do Hipermarketów...i ich parkingów...

Suma sumarum - Alarm godny polecenia i na pewno będę go reklamował (i zakładał) innym.
  • #8 2795689
    zovip
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Mam w samochodzie V3100 juz od ponad roku i dziala. Najzwyczajniej dziala. Stawiam samochod na parkingu pod blokiem i zawsze wiem kiedy jak i co sie dzieje z samochodem. Pilot LCD to fajny bajer. W nastepnym aucie napewno zaloze tez V3100
  • #9 13280649
    stasiek435
    Poziom 9  
    Ocena: 10
    No, no, no masz głowę. NAJ alarm na świecie.

Podsumowanie tematu

✨ Alarm samochodowy Exus V3100 jest oceniany przez użytkowników jako funkcjonalny i niezawodny system zabezpieczeń. Posiada pilot LCD z powiadomieniami oraz pager, co jest wysoko cenione. Konstrukcja alarmu jest solidna, a modele niższe z serii Exus, takie jak V10 i V5, również są polecane, choć różnią się typem kodu – V3100 i V10 mają kod zmienny, natomiast V5 kod stały. Montaż przebiega bez większych problemów, a urządzenie działa stabilnie przez dłuższy czas. Wskazano jednak pewne niedociągnięcia programowe, takie jak brak reakcji na otwarcie klapy bagażnika po rozbrojeniu, irytujący prealarm syreny, mało czytelne symbole na wyświetlaczu, głośne przypomnienia o włączeniu alarmu nawet w trybie cichym oraz automatyczne włączanie kierunkowskazów przy otwartej masce lub klapie, co może być uciążliwe podczas jazdy z otwartym bagażnikiem. Produkty Exus są produkowane na Dalekim Wschodzie, mimo reklam sugerujących krajowe pochodzenie. Użytkownicy odradzają konkurencyjne marki takie jak Magicar czy Snoob.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA