logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Niektóre strony internetowe nie wczytują się na żadnej przeglądarce

wpieniacz87 29 Sty 2006 18:44 1394 4
REKLAMA
  • #1 2234376
    wpieniacz87
    Poziom 11  
    Mam problem ze stronkami otoz wiekszosc stron dziala mi dobrze wskakuja bez problemu ale od jakiegos czasu niektore mi sie nie wczytuja Np. interia.pl gamedesire.com gryonline.wp.pl i blogi na onecie.
    zaczelo sie od tego ze zostawilem kompa na noc wlaczonego na gryonline.wp.pl , rano patrze ze mnie wyrzucilo myslalem ze mnie wylogowalo ale nie moglem wejsc na ta stronke potem sie okazalo ze te inne tez nie dzialaj. skanowlame kompa czy nie mam jakiegos blokera tak mi znajomy doradzil ale to nic nie dalo zresetowalem router do ustawien fabrycznych zformatowalem kompa I DALEJ NIC. nie dziala przez kazda przegladarke : FIREFOX IE OPERA

PROSZE O RADE

POMOCY
  • REKLAMA
  • #2 2235378
    asiedem
    Poziom 17  
    skad ciagniesz "neta", jaki masz system win", czy to komp stacjonarny?
  • REKLAMA
  • #3 2235500
    wpieniacz87
    Poziom 11  
    mam windows xp internet : dsl6000 router SIEMENS SE515 komp nie jest bezposrednio podlaczony do routera tylko przez D-Link WIRELES USB ADAPTER i mam komputer stacjonarny
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2235906
    nietykalny
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6
    DSLa 6000 nie widziałem jeszcze na oczy

a wracajac do tematu.
    1) Zła aglomeracja pakietami przez AP
    2) Padajace DNSy
    Zapinguj strony te które ci się nie otwierają i sprawdz jakie masz wartości.

A tak na marginesie na łączach TP takie zachowania mnie nie dziwią... czekaj jak za nie długo zobaczysz że masz tylko 50% mocy łacza...
  • #5 2239462
    brk2
    Poziom 11  
    Sprawdź sobie ustawienia serwerów DNS, bo to prawdopodobnie w tym leży problem... wyłącz automatyczne uzyskiwanie IP DNS, wpisz je ręcznie i wszystko powinno być ok...
    Serwery DNS np TP SA to :
    194.204.159.1
    194.204.152.34
    pozdro
REKLAMA