logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zmienić język na polski w Canon GP405? Czy kabel od GP215 zadziała?

biurotechnika 30 Sty 2006 14:23 1701 10
REKLAMA
  • #1 2237285
    biurotechnika
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam. Jak w temacie jak zmienić język na polski? Mam kabelek do flashowania od GP215 ale niewiem czy bedzie dobry... Jak to zrobić???
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2238280
    muminekWRC
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    W GP 335/405 robi się to przez zwykły kabel LPT/centronics.
    Potrzeba specjalne oprogramowanie Canon SST i odpowiednią wersję języka są 3.
  • #4 2239110
    biurotechnika
    Poziom 11  
    Kabelek mam. Mam tez programik SST wersje 1,32. Tylko co do wsadu i procedury mam pewne obawy. Mam nagranych na płyte pare wersji i niewiem co wybrać. Może ktoś ma odpowiednią wersję języka??
  • REKLAMA
  • #5 2242642
    muminekWRC
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Najperw musisz sprawdzić jaka wersja systemu jest wgrama w kopiarce. Masz to w serwisie version
  • #6 2332772
    biurotechnika
    Poziom 11  
    Już wiem jakie mam wersje programów. Tylko niewiem co dalej zrobić z tym programem do zmiany softu. Jak by mi ktoś przysłał jakieś info to bym był bardzo wdzięczny. Pozdrawiam
  • #7 2332831
    shenn
    Poziom 12  
    Musisz najpierw wgrać (najlepiej w takiej koloejnośći)
    -DCON
    -IP
    -IP1M
    Piszesz że masz kilka wersji, to nie mieszaj plików z poszczegónych wersji bo kopiarka będzie wywalać błąd.
  • #8 2332887
    biurotechnika
    Poziom 11  
    Wczora jcos kombinowałem i wgrałem juz IP jako pierwsze. Mam nadzieje że czegos nie popsułem w ten sposób :).
  • REKLAMA
  • #9 2343702
    biurotechnika
    Poziom 11  
    Czy mam wgrać tą samą wersje IP1M co IP bo nie mogłem znaleźć w kopiarce jaka jest wersja IP1M?
  • #10 2347319
    jacekc3
    Poziom 21  
    Ocena: 36
    Polskie znaki są w pliku IP1M . Należy wgrać tę samą wersję co IP.
  • #11 2355511
    biurotechnika
    Poziom 11  
    Wgrałem IP1M i juz są polskie znaki. Wielkie dzięki wszystkim. Zamykam temat.

Podsumowanie tematu

✨ Aby zmienić język na polski w kopiarkach Canon GP405 (oraz GP335), należy użyć kabla LPT/centronics oraz specjalnego oprogramowania Canon SST. Występują trzy wersje językowe, a polskie znaki znajdują się w pliku IP1M, który musi być wgrany w tej samej wersji co plik IP. Przed rozpoczęciem należy sprawdzić wersję systemu w urządzeniu (dostępną w serwisie). Ważne jest, aby wgrywać pliki w kolejności: DCON, IP, IP1M i nie mieszać plików z różnych wersji, aby uniknąć błędów. Kabelek od modelu GP215 może być użyty do flashowania GP405, jednak kluczowe jest posiadanie odpowiedniej wersji oprogramowania i plików językowych. Po poprawnym wgraniu pliku IP1M pojawiają się polskie znaki, co potwierdza skuteczną zmianę języka.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA