najpierw zrobił bym wydruk testowy i sprawdził czy nie ma w sobie języka bo często się zdarza że mają kilka i jest kwestia przełączenia. Tak miałem naprzykład w OKI OL610ex.
Kabelek mam. Mam tez programik SST wersje 1,32. Tylko co do wsadu i procedury mam pewne obawy. Mam nagranych na płyte pare wersji i niewiem co wybrać. Może ktoś ma odpowiednią wersję języka??
Już wiem jakie mam wersje programów. Tylko niewiem co dalej zrobić z tym programem do zmiany softu. Jak by mi ktoś przysłał jakieś info to bym był bardzo wdzięczny. Pozdrawiam
Musisz najpierw wgrać (najlepiej w takiej koloejnośći)
-DCON
-IP
-IP1M
Piszesz że masz kilka wersji, to nie mieszaj plików z poszczegónych wersji bo kopiarka będzie wywalać błąd.
✨ Aby zmienić język na polski w kopiarkach Canon GP405 (oraz GP335), należy użyć kabla LPT/centronics oraz specjalnego oprogramowania Canon SST. Występują trzy wersje językowe, a polskie znaki znajdują się w pliku IP1M, który musi być wgrany w tej samej wersji co plik IP. Przed rozpoczęciem należy sprawdzić wersję systemu w urządzeniu (dostępną w serwisie). Ważne jest, aby wgrywać pliki w kolejności: DCON, IP, IP1M i nie mieszać plików z różnych wersji, aby uniknąć błędów. Kabelek od modelu GP215 może być użyty do flashowania GP405, jednak kluczowe jest posiadanie odpowiedniej wersji oprogramowania i plików językowych. Po poprawnym wgraniu pliku IP1M pojawiają się polskie znaki, co potwierdza skuteczną zmianę języka. Wygenerowane przez model językowy.