logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TechniBox CAM 1 PLUS - zanik sygnału po kilkunastu sekundach, co robić?

vsonic 31 Sty 2006 15:46 1266 2
REKLAMA
  • #1 2241516
    vsonic
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam serdecznie i prosze o pomoc.Weszłem w posiadanie tunera TechniSat, TechniBox CAM 1 PLUS, i jest z nim taki problem,po podłączeniu do sieci pojawia się obraz i głos a po kilkunastu sekundach znika to wszystko i mam monit brak sygnału.co może być przyczyną tego stanu żeczy,ustawienia fabryczne nie pomagają i zmieniłem nawet soft z pllskim menu bo nie posiadał polskiego menu wcześniej ale nadal to samo,co zrobić z tym fantem ???.
  • REKLAMA
  • #2 2242368
    czarek236
    Poziom 17  
    Ocena: 10
    Witaj ,wsadziłbym jeszcze raz stary soft który jest orginalny,oraz posprawdzałbym poprawność połączeń-wejście tuner-wejście konwerter a najlepiej zarobic od nowa połączenia typ F.
  • #3 2273805
    vsonic
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    stary soft wgrany,kabel i konwerter ok sprawdzony innym tunerem,napięcia na na wyjściu 13/18 v ,poprawione lutowania głowicy i nadal nic a nawet gorzej ponieważ przed poprawieniem lutowań wskakiwał na kilka sekund obraz i głos a teraz już nie pojawia się ani obraz ani głos,po włączeniu pojawia sie od razu brak sygnału, co może być przyczyną tego, czyżby głowica padła ??? jak sprawdzić czy to rzeczywiście głowica ?
REKLAMA