logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać program do regulacji głośności na Windows XP?

waldek151 01 Lut 2006 12:29 1134 6
REKLAMA
  • #1 2244748
    waldek151
    Poziom 2  
    witam ! usunołem program do regulacji głośności podczas oczyczania dysku i nie mogę go odzyskać,ponieważ muj CD dysk jest starszy.
    Mój program operacyjny to XP Profesional obecnie zaktualizowany i komputer niechce ściągnąć pliku do uruchomienia tego urządzenia.
    Co mam zrobić proszę o pomoc !

Moderowany przez kosmita:

Przenioslem z Audio
    Wpis dokonany w dniu: 2006-02-01 o godzinie: 14:51

• REKLAMA
  • #2 2244817
    buh
    Poziom 22  
    Ocena: 149
    po pierwsze nie ten dzial
    nalezaloby go zlaozyc w dziale komputery software
    po drugie zainstaluj sterowniki do karty dzwiekowej
    tam ustawisz odpowiednia glosnosc
    p.s. masz skrot do regulacji glosnosci w panelu sterowania?
  • REKLAMA
  • #3 2249170
    waldek151
    Poziom 2  
    witam ! w panelu własnie też nie mam ponieważ usunołem program.pozdrawiam
  • #4 2250174
    buh
    Poziom 22  
    kliknij prawym przyciskiem myszy na moj komputer (tylko nie na skrot "moj komputer" najlepiej na ten ktory znajduje sie w menu start)>
    kliknij wlasciwosci>wejdz do zakladki sprzet>otworz menedzer urzadzen>zobacz tam czy masz zainstalowane jakies urzadzenie dzwiekowe jezeli masz to je odinstaluj klikajac na nie prawym przyciskiem myszy>potem jak je juz odinstalujesz to zainstaluj sterowniki do plyty glownej>zainstaluj stery do karty dzwiekowej>powinno dzialac

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 2253415
    waldek151
    Poziom 2  
    witam ponownie.
    kolego ,umnie wszystko działa -głośniki głos,video,sterowniki są wporządku,tylko nie mogę włączyć ustawień głosu,czyli tej planszy z sówakami.
    Jak wcześniej pisałem usunołem z działu składniki(dodaj usuń składniki),odchaczyłem Akcesoria Narzędzia i usunołem by uzyskać więcej miejsca na dysku.
    A teraz nie mogę ich przywrucić.
    Dysk CD-R XP profesional instalowałem 2001r.
    Obecnie mój program operacyjny XP jest z aktualizowany. i po włorzeniu
    płytki do CD-romu komputer informuje mnie że jest po prostu za stary.
    dostaię informacje(włóż własciwy dysk) i tyle.
    Jak przywrócić ten program?
  • REKLAMA
  • #6 2253929
    buh
    Poziom 22  
    musisz miec nowsza wersje systemu
  • #7 2254570
    waldek151
    Poziom 2  
    tyle to ja też wiem i wiedziałem ,chodzi mi żeby obejść tn spósób ( bez nowszej wersji XP).pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik systemu Windows XP Professional usunął program do regulacji głośności (miksowanie głośności) podczas czyszczenia dysku, co spowodowało brak dostępu do suwaków głośności w panelu sterowania. Próba przywrócenia składnika z oryginalnego nośnika instalacyjnego XP nie powiodła się z powodu przestarzałej wersji płyty CD. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie i ponowną instalację sterowników karty dźwiękowej poprzez Menedżer urządzeń oraz instalację sterowników płyty głównej, co może przywrócić funkcjonalność regulacji dźwięku. Jednakże, aby przywrócić usunięte składniki systemowe (Akcesoria Narzędzia), konieczna jest nowsza wersja systemu lub nośnik instalacyjny z aktualizacjami, gdyż starszy dysk XP nie jest kompatybilny z aktualizowanym systemem. Użytkownik poszukuje sposobu obejścia tego ograniczenia bez konieczności instalacji nowszej wersji systemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA