Czytalem troszke o takim programie MixW tylko dalej niewiem jak to wszystko podlaczyc. Pisalo ze podobno moze dzialac z kazdym radyjkiem nadawczo/odbiorczym CB;) Niepotrzeba mi duzych predkosci tylko zeby dzialalo;) Moze ktos tego uzywal albo co...
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therePiter K. wrote:o jejku jejku"niestety nie dozwolone" to chyba bardziej dozwolone niz uzywanie 40W w AM...
ja sie bawilem w packet
SQ9MEM wrote:SP8GSC - podaj podstawę prawną która potwierdza twoją teze. Też uważam, że pozwolenie każdy może zdobyć niewielkim nakładem pracy; problem tylko w tym że niektórzy niechcą i wolą do tego CB (chocby ze względu na niższe koszty sprzętu).
Piter K. wrote:Kolego sp8gsc prosze mi podac definicje "hobby", to nam ulatwi dyskusje...
Piter K. wrote:
nie mozna odrazu latac bo trzeba sie najpierw nauczyc chodzic ...
Piter K. wrote:
CB to nie chlewik tylko rezerwuar przszlych krokofalowcow ...
Piter K. wrote:Alez wie. I rozumie nawet piratow. Niemniej jako czlowiek normalny nie moze akceptowac lamania prawa, nawet "nieszkodliwego" - oczywiscie z punku widzenia lamiacego. Tylko ze nikt mu nie kaze oceniac co jest szkodliwe a co nie.czy kolega naprawde nie wie o co chodzi???
Jacuś I wrote:Nasz kolega sp8gsc raczy jak zwykle wszczynać awanturę...
Jacuś I wrote:
... uczyć co wolno, a czego nie! ...
Jacuś I wrote:
... ktoś może mieć inne poza krótkofalarstwem...
Piter K. wrote:
jeszcze raz powiem ze liczy sie szkodliwosc czynu a nie sam fakt lamania prawa, i tak proponuje pietnowac inne czyny(a jest ich wiele),
Piter K. wrote:
...nie jest bandytyzmem uzywanie emisji cyfrowych na CB...
SQ9MEM wrote:"DX są zabronione na paśmie CB - czyli 27 MHz" - podaj podstawę prawną.
wapster89 wrote:Kolego sp8gsc juz pare razy spotkalem twoje posty na forum i zawsze to samo: "niewolno!, to zabronione"
wapster89 wrote:Oczywiscie ze nie, ale bedziesz mial wieksze mozliwosci niz na CB.
stwierdzilem ze sama licencja nie pogadam.
wapster89 wrote:
a to ze uzywam CB a nie KF to chyba nie twoj problem. Od tego czy lamie prawo sa specjalne organy. 73!