logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lodówka Whirlpool ARC 5510 - dziwne dźwięki po podłączeniu, czy to normalne?

pabus 02 Lut 2006 10:32 3830 5
REKLAMA
  • #1 2248518
    pabus
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam

Zakupiłem lodówke whirlpool'a ARC 5510. Niestety zaraz po przywiezieniu została ona podłączona- dodam że transport odbywał się na stojąco. Podczas pracy słychać z niej jakiej dziwne dźwięki, tzn. oprócz dźwieku sprężarki słychaj dziwny dźwęk jakby coś się przelewało, czasami jakieś piski( po wyłącznieu sprężarki przez chwilke też to słychać).W instrukcji napisane jest, że głośniejsza praca spowodowana jest jakimś rozprężaniem się czynnika.
    Moje pytanie:
    Czy to normalne zjawisko, czy może zepsułem sobie lodówke przez za wczesne podłączenie. Czu mozna ewentualnie coś z tym zrobić??

Z góry dziekuje za odp.
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2248609
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 2250367
    PBK
    Specjalista AGD
    Ocena: 459
    generalna zasada:
    jak mrozi i ma przerywane cykle pracy - znaczy pracuje i odpoczywa to nic złego się nie dzieje

jesli zauważysz że temperatura wewnątrz jest za wysoka a kompresot pracuje na okrągło to znak że coś złego się dzieje z układem

a że się przelewa hm no własnie tak ma być takie typowe szumienie - jak naciskasz aerozol to też zasyczy prawda?
    a układ w lodówce to taki duży spray !!

:) pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 2250644
    pabus
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    PBK napisał:
    generalna zasada:
    jak mrozi i ma przerywane cykle pracy - znaczy pracuje i odpoczywa to nic złego się nie dzieje

jesli zauważysz że temperatura wewnątrz jest za wysoka a kompresot pracuje na okrągło to znak że coś złego się dzieje z układem

a że się przelewa hm no własnie tak ma być takie typowe szumienie - jak naciskasz aerozol to też zasyczy prawda?
    a układ w lodówce to taki duży spray !!

:) pozdrawiam

Tylko ze te dzwieki to nie jednostajene przelewanie ale nieregularne syczenie i szumienie......
    No pewnie tak ma być bo temp w lodowce w normie i pracuje ona z przerwami.

A czy moglem jej zaszkodzić włączając ja bez odczekania jakiegos czasu po przywiezieniu??. Dodam ze przy wyjmowaniu z samochodu byla na chwile w pozycji poziomej.
  • REKLAMA
  • #5 2251397
    eeban
    Specjalista AGD
    Ocena: 1497
    mażesz wezwać serwisjedna wizyta może być nieuzasadniona
  • #6 2251876
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA