logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

GaduGadu - problem - muli sie przy otwieraniu okna rozmowy

mckmi 02 Lut 2006 17:53 1506 12
REKLAMA
  • #1 2250224
    mckmi
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Witam
    Mam pewnien problem z GaduGadu. Najczesciej wystepuje gdy mam włączonego winampa, ale i bez niego tez zdaza sie ponizszy problem, otóż często jest taki iż po włączeniu GG program działa normalnie, rozmawiam sobie z kilkoma osobami, potem wyłaczam okna rozmowy. Ktos do mnie napisze otwieram dymek i.......... nic - GG zawieszone. W procesach zuzywa 98% procka. Pomaga jedynie zamkniecie przez menedzera zadan i uruchomienie ponownie gg. Wiecie skad sie wzial taki problem ??
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2250246
    x3rox
    Poziom 20  
    Ocena: 5
    Polecam komunikator zmienić na konekta click
    co do GG to już właśnie taka uroda gg wiechy przycinki i te sprawy.

.... tutaj był tekst przekopiowany z poniższego linku

Informacja pochodzi z www.konnekt.info

Moderowany przez jankolo:

Proszę nie kopiować tekstów, jeżeli wystarczy podanie linku. Ponadto dyskusja dotyczy usuwania problemów związanych z GG a nie reklamowaniu Konekta. proszę nie naruszać regulaminu Forum

• #3 2250284
    hicat
    Poziom 30  
    Ocena: 36
    mckmi
    Która wersja GG i jaki system ??
  • REKLAMA
  • #4 2250296
    mckmi
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Wersja 7.0 [build 20]
    System Windows Xp Prof. SP2
  • REKLAMA
  • #5 2250318
    hicat
    Poziom 30  
    Ocena: 36
    Próbowałeś przeinstalowywać ?? Na stronie głównej GG jest wersja 7.0b23 spróbój może ta bedzie działać bez problemu.

P.s: Skanowałeś komputer w poszukiwaniu spyware, trojanów czy innego syfu ?
  • REKLAMA
  • #6 2250348
    x3rox
    Poziom 20  
    hicat napisał:
    Próbowałeś przeinstalowywać ?? Na stronie głównej GG jest wersja 7.0b23 spróbój może ta bedzie działać bez problemu.

P.s: Skanowałeś komputer w poszukiwaniu spyware, trojanów czy innego syfu ?
    Przecież ....... gg tak ma :O zmień komunikator chociaż na Tlen

Wulgaryzm usunąłem. Kolega uparcie wypowiada się nie na temat.

• #7 2250409
    rikokodo
    Poziom 14  
    Ocena: 13
    Mi się komp wieszał po zinstalowaniu GG 7.0.22 ale wcześniej miałem 6.1 (build 157) i było idealnie dlatego po 30 minutach wróciłem znowu do porzedniej wersji i wszystko wróciło do normy.Troche jest niedopracowny trzeba jeszcze poczekać
  • #8 2250705
    Chillout
    Poziom 17  
    Ocena: 11
    A może wystarczy klikanie co jakiś czas w przycisk "Wyczyść", w okienku rozmowy... W starszych wersjach programu to pomagało...
  • #9 2251054
    matrix1185
    Poziom 13  
    Ocena: 11
    Spróbuj również czyścić częściej archiwum - u mnie pomogło bo miałem podobny problem. Wyłącz też nie potrzebne wtyczki. A w ostateczności moją jedyną radą jest zmiana kumunikatora na inny chociażby tlen...
  • #10 2251080
    x3rox
    Poziom 20  
    gg ma wtyczki :O ??

Jest to ostatnia przestroga. Za następny post sprzeczny z regulaminem kolega otrzyma ostrzeżenie

• #11 2299882
    Brick_G
    Poziom 28  
    Ocena: 30
    Proste rozwiazanie aczkolwiek brutalne - nie zamykaj okna rozmowy tylko je minimalizuaj - dziwne to zjawisko - ale GG cierpi na nie ciagle i to wlasnie jest przyczyna - wielokrotne zamykanie/otwieranie okna rozmowy.

Osobiscie rzucilem GG i przesiadlem sie na TLEN. Mialem juz dosyc tej pasci :>
  • #12 2300355
    makary1
    Poziom 13  
    Ocena: 13
    Witam
    GG ogólnie ma problemy pod XP ale metodą (przynajmniej u mnie pomogło) jest zainstalowanie gg na pulpit (niby to bez różnicy ale nigdy mi się przywiesiło gdy było na pulpicie a w program files jest tak jak to gg ma w zwyczaju przwiechy itp) no i oczywiście ściągnij nową wersję nie musi być najnowsza ale ta "trzymana na dysku od lat" może być uszkodzona.
    Pozdrawiam Makary

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z zawieszaniem się komunikatora GaduGadu (wersja 7.0) na systemie Windows XP Professional SP2, szczególnie po zamknięciu okien rozmowy i pojawieniu się nowej wiadomości, co powoduje zużycie procesora na poziomie 98%. Wskazuje, że problem częściej występuje przy uruchomionym Winampie. W dyskusji sugerowano przeinstalowanie programu na nowszą wersję (np. 7.0b23) lub powrót do starszej, stabilnej wersji 6.1 (build 157), która działała bez problemów. Zalecano także skanowanie systemu pod kątem spyware i trojanów, częstsze czyszczenie okien rozmowy i archiwum, wyłączanie niepotrzebnych wtyczek oraz instalację programu bezpośrednio na pulpicie zamiast w folderze Program Files. Wskazano, że problem jest znany i wynika z niedopracowania GG, a jego przyczyną może być wielokrotne zamykanie i otwieranie okien rozmowy. Jako rozwiązanie alternatywne proponowano zmianę komunikatora na Tlen lub Konekt. Dodatkowo zauważono, że zwiększenie pamięci RAM (np. do 384 MB) może pomóc w stabilności działania programu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA