logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gadu Gadu. Windows Genuine. Aplikacja będzie zamknięta.

jackuc 04 Lis 2006 15:47 1374 9
REKLAMA
  • #1 3186960
    jackuc
    Poziom 19  
    Ocena: 43
    Witam
    wczoraj walczyłem z Windows Genuine i nie działa mi gadu gadu
    Odinstalowałem, ściągnałem i zainstalowałem ponownie, ale cały czas wywala komunikat, że aplikacja będzie zamknięta oraz to:

gg caused an Access Violation (0xc0000005)
    in module SSLEAY32.dll at 001b:003e493c.

Exception handler called in Management.cpp - AfxWinMain.
    Error occurred at 11/4/2006 15:34:04.
    C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe, run by Magda.
    Operating system: Windows XP (5.1.2600).
    1 processor(s), type 586.
    63% memory in use.
    447 MBytes physical memory.
    164 MBytes physical memory free.
    1057 MBytes paging file.
    811 MBytes paging file free.
    2048 MBytes user address space.
    1900 MBytes user address space free.
    Write to location 3011caf8 caused an access violation

Ktoś może coś pomóc ? :D
  • REKLAMA
  • #2 3187076
    jasek2
    Poziom 22  
    Ocena: 51
    Zainstaluj tlena ;-). Bedziesz mial gadu via tlen.
  • REKLAMA
  • #3 3187091
    jackuc
    Poziom 19  
    jasek2 napisał:
    Zainstaluj tlena ;-). Bedziesz mial gadu via tlen.

Niestety to nie jest rozwiązanie bo to córa na swoim kompie używa gg i ma tam wszystkie koleżanki i kolegów :cry:
  • REKLAMA
  • #4 3187126
    krzychoocpp
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 58
    Witam, w związku z ostatnimi wydarzeniami w świecie gg (spam, itd.), rzeczywiście lepiej zmienić komunikator, ja polecę mirandę i konnekta - dużo lepsze i przyjemniejsze w obsłudze programy, pełna obsługa sieci gg, więc nie wiem w czym problem z kontaktami...

Komunikat mówi że wystąpił błąd w bibliotece SSL (nie wiem po co gg się do niej dobiera, w tej sieci nie ma bezpiecznych połączeń). Jeśli koniecznie chcesz zachować ten pełen niedoróbek program, spróbuj innej jego wersji, najlepiej najnowszej.

Pozdrawiam, Krzysztof.
  • #5 3187404
    jackuc
    Poziom 19  
    krzychoocpp napisał:
    Witam, w związku z ostatnimi wydarzeniami w świecie gg (spam, itd.), rzeczywiście lepiej zmienić komunikator, ja polecę mirandę i konnekta - dużo lepsze i przyjemniejsze w obsłudze programy, pełna obsługa sieci gg, więc nie wiem w czym problem z kontaktami...

Komunikat mówi że wystąpił błąd w bibliotece SSL (nie wiem po co gg się do niej dobiera, w tej sieci nie ma bezpiecznych połączeń). Jeśli koniecznie chcesz zachować ten pełen niedoróbek program, spróbuj innej jego wersji, najlepiej najnowszej.

Pozdrawiam, Krzysztof.

Sorki, za może naiwne pytanie, ale czy w takim razie można przenieść kontakty z gadu gadu do np mirandy i korespondować normalnie z użytkownikami gadu gadu ?
  • Pomocny post
    #6 3187414
    krzychoocpp
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 58
    Witam, oczywiście że tak. Tak jak w gg wybierasz polecenie "importuj kontakty" i gotowe. Na samym początku miranda może odstraszyć (jest bardzo rozbudowana i konfigurowalna) więc wybierz konnekta.

Pozdrawiam, Krzysztof.
  • REKLAMA
  • #7 3187951
    xbat6
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Miałem to samo. Radzę zainstalować oryginalny Gadu Gadu. Mi pomogło.:D
  • #8 3187977
    jackuc
    Poziom 19  
    xbat6 napisał:
    Miałem to samo. Radzę zainstalować oryginalny Gadu Gadu. Mi pomogło.:D

Jak to oryginalny??? Sciągałem ze strony www.gadugadu.pl najnowszą wersję 7 coś tam i ona się wysypała a na drugim kompie mi działa. To się stało jak przypuszczam po walce z łatką windows genuine ...
    Na razie działam na 6 coś tam i ona działa ale chyba zmienię za namową kolegów :D
  • #9 3188014
    xbat6
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Ja miałem z tego samego źródła. Zainstalowałem z płyty , z "Komputer Świat" no i działa do dziś.:D
  • #10 3188953
    hornetq
    Poziom 11  
    Wszedlem pare dni temu na stornke ktora dostalem od kolezanki, nie dzialala, po jakims czsie dowiedzialem sie ze po kliknieciu na nia samowolnie z twojegokonsta gg jest ona rozsylana do osob z listy kontaktow. dzis w jednej godzienie polowa znajomych nie moze wysylac wiadomosci na gg, znacyz moze ale nie dochodza one do nikogo, Prosze o pomoc

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z działaniem komunikatora Gadu-Gadu po walce z Windows Genuine, objawiający się błędem Access Violation w module SSLEAY32.dll i komunikatem o zamknięciu aplikacji. Próby reinstalacji najnowszej wersji 7.x ze strony oficjalnej nie rozwiązały problemu, natomiast starsza wersja 6.x działa poprawnie. Wskazano, że błąd dotyczy biblioteki SSL, która nie powinna być wykorzystywana przez Gadu-Gadu, sugerując możliwe problemy z kompatybilnością lub uszkodzeniem plików. Zaproponowano alternatywne komunikatory obsługujące sieć Gadu-Gadu, takie jak Miranda i Konnekt, które umożliwiają import kontaktów i stabilniejszą pracę. Zalecane jest także użycie oryginalnej wersji programu, np. instalowanej z płyty, co w niektórych przypadkach rozwiązało problem. Dodatkowo pojawiły się informacje o problemach z rozsyłaniem spamu w sieci Gadu-Gadu, co może wpływać na stabilność komunikatora.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA