logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows XP - Aktualizacje nie pobierają się mimo ustawień automatycznych

j.starostecki 03 Lut 2006 22:43 1386 6
REKLAMA
  • #1 2255556
    j.starostecki
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam!

Mam problem otóż mój WinXP nie aktualizuje sie chociaż w ustawieniach ustawiłem że ma ściągać aktualizację i mnie informować jak już ściągnie. W prawym dolnym rogu przy zegarze pojawia się dosłownie na chwile ten globus z ze znakiem windy i potem znika i ani mru mru. A po aktualizacji ani śladu.

Pozdrawiam
    Jacek S.
  • REKLAMA
  • #2 2255591
    x3rox
    Poziom 20  
    Ocena: 5
    Może nie ma żadnych aktualizacji w tym momencie czyli masz najnowsze łatki jakie są
  • REKLAMA
  • #3 2255597
    j.starostecki
    Poziom 11  
    Nie ja mam gołego windowsa z sp1!!!!:D:D
  • REKLAMA
  • #4 2255617
    x3rox
    Poziom 20  
    Ocena: 5
    A długo czekasz na aktualizacje? bo ja też tak miałem ale to chyba coś było u nich bo po 2 dniach sie załaczyło i sciagło łatki :)
  • #5 2255636
    j.starostecki
    Poziom 11  
    Ja mam taki problem gdzieś od tygodnia! Mam nadzieje ze to ustąpi!
  • REKLAMA
  • #6 2256039
    baro
    Poziom 16  
    Ocena: 12
    Jeżeli masz oryginalnego Windowsa , to sprawdź ustawienia Firewalla , może masz zablokowany auto update, a jeżeli masz pirata...
    to sobie radź sam ...
    Pozdrawiam
  • #7 2266642
    j.starostecki
    Poziom 11  
    Zainstalowałem program Zone Labs Security i problem od razu zniknął nie wiem co on zrobił ale od razu zaczęło sie aktualizować.

Pozdrawiam
    Jacek S.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z automatycznymi aktualizacjami systemu Windows XP z Service Pack 1, które nie pobierają się pomimo ustawień umożliwiających ich automatyczne ściąganie i powiadamianie. Ikona globusa z logo Windows pojawia się chwilowo przy zegarze, lecz aktualizacje nie są pobierane ani instalowane. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że problem może wynikać z braku dostępnych aktualizacji lub chwilowych problemów po stronie serwera Microsoft. Wskazano również, że zapora sieciowa (firewall) może blokować usługę automatycznych aktualizacji. Ostatecznie rozwiązaniem okazała się instalacja programu Zone Labs Security, który umożliwił prawidłowe działanie mechanizmu aktualizacji systemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA