logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak złożyć szufladę zmieniarki 5CD w Technics SL-EH600? Szukam instrukcji

krisb1 04 Lut 2006 23:20 3797 7
REKLAMA
  • #1 2260611
    krisb1
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    witam,
    dostałem "pokopany" przez klienta sprzęt i nie mogę dojść ładu jak poprawnie poskładać szufladę zmieniarki (5cd). Przeszukiwałem portal ale nie znalazłem jakiejś instrukcji, najlepiej obrazkowej- czy istnieje w ogóle coś takiego?
    Zlokalizowałem jakieś oznaczenia na listwach zębatych, próbowałem ustawić, ale po wielu próbach poddałem się. Nie wiadomo co tam klient namieszał? Organoleptycznie nie stwierdziłem uszkodzenia mechaniki ale mimo to nie otwiera się poprawnie szuflada ( ani nie zamyka).
    Moje pytanie brzmi: czy podpowie mi ktoś gdzie taką instrukcję znależć?
    Z góry dziękuję i pozdrawim
  • REKLAMA
  • #2 2261014
    marck1
    Serwisant RTV
    Ocena: 769
    Czy to jest ten mechanizm? - patrz pw.
  • REKLAMA
  • #3 2262083
    krisb1
    Poziom 15  
    nie, to nie jest to. Chodzi o mechanizm ze zmieniarką . Załączę później fotkę dolnej połowy mechanizmu. Chodzi mi o ustawienie tych listw zębatych na dole zdjęcia

Dodano po 5 [godziny] 54 [minuty]:

oto dwie połowy mechanizmu. Na zdjęcia nr 2 widać białą listwę z dwoma kółkami zębatymi, a na zdjęciu nr 1 poskładana tacka - widok z góry
    Załączniki:
    • Jak złożyć szufladę zmieniarki 5CD w Technics SL-EH600? Szukam instrukcji IM000247.JPG (59.86 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 2263866
    krisb1
    Poziom 15  
    zdjecia nr 2.
    chodzi mi o to jak ustawić względem siebie te listwy w szufladzie
    Załączniki:
    • Jak złożyć szufladę zmieniarki 5CD w Technics SL-EH600? Szukam instrukcji IM000249.JPG (63.73 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 2572671
    tomcio
    Poziom 26  
    Ocena: 82
    Czy udało ci się ci poskładać ten "wynalazek" Technicsa ?
    Jest może jakaś zasada przy składaniu w/w zmieniarki ?
    Rozsypała mi się ta zmieniarka i nie mogę sobie poradzić z jej złożeniem , bo ciągle mi coś blokuje.
    Przydała by się jakaś dokumentacja?
  • #6 2612071
    tomcio
    Poziom 26  
    Ocena: 82
    Mi też udało się poskładać ten wynalazek.
    Jest to naprawdę wyjątkowo "udana" konstrukcja.
    Powodzenia dla następnych.
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #7 14955433
    tbunio
    Poziom 20  
    Ocena: 30
    Witam
    Ustawiłem ten mechanizm. Laser w dolnej pozycji, szuflada na zewnątrz. Pod szufladą białe plastiki w pozycji maksymalnie wysunięte w stronę lasera. Tak ustawioną szufladę wkładamy w prowadnice aż do zatrzaśnięcia się blokad szuflady. Podłączamy szufladę do płyty i włączamy wieżę, ona sama wciągnie szufladę. Potem przykręcamy górę z tackami.
  • #8 20370538
    t.n1
    Poziom 13  
    Ocena: 27
    Jakie polozenie bialych zebow jest wlasciwe przy skladaniu, robie wg wskazowek kolegi i dokumentacji servisowej. Przy recznym obracaniu przekladnia tacka jest wysuwana, ale krecac w druga strone powinno podnosic laser a cos mi blokuje.

Eksperymentalnie ustalilem ze zdjecie z lewej strony przedstawia wlasciwe polozenie.
    Załączniki:
    • Jak złożyć szufladę zmieniarki 5CD w Technics SL-EH600? Szukam instrukcji P1070199.JPG (1.8 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak złożyć szufladę zmieniarki 5CD w Technics SL-EH600? Szukam instrukcji P1070200.JPG (1.8 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problemu złożenia szuflady zmieniarki 5CD w odtwarzaczu Technics SL-EH600, szczególnie ustawienia białych listew zębatych w mechanizmie. Użytkownik poszukuje instrukcji, najlepiej obrazkowej, która pomogłaby w prawidłowym montażu mechanizmu. W odpowiedziach pojawiły się próby pomocy, w tym wskazówki dotyczące ustawienia mechanizmu: laser powinien znajdować się w dolnej pozycji, szuflada wysunięta na zewnątrz, a białe plastikowe elementy pod szufladą maksymalnie przesunięte w stronę lasera. Po takim ustawieniu szufladę należy wsunąć w prowadnice do zatrzaśnięcia blokad, a następnie podłączyć do płyty i włączyć urządzenie, które samo wciągnie szufladę. Dalsze przykręcenie górnej części z tackami kończy montaż. Wskazano również, że przy ręcznym obracaniu przekładni szuflada powinna się wysuwać, a w przeciwnym kierunku podnosić laser, jednak może występować blokada mechaniczna. Dokumentacja serwisowa oraz eksperymentalne ustawienia listew zębatych pomagają w prawidłowym montażu, choć brak jest oficjalnej instrukcji obrazkowej.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA