logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opinie o tunerze Samsung DSB-S305G z Polsatu - działanie, stabilność, funkcje

Aqstyk 05 Lut 2006 16:35 4505 6
REKLAMA
  • #1 2263677
    Aqstyk
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam :)
    Czy ktos moze z forum posiada tuner sat z polsatu Samsung DSB-S305G i moze wyrazic swoja opinie na temat dzialania? Chce zakupic polsat ale wlasnie czekam na dobry tuner ktory posiada wyjscie RGB i audio cyfrowe. Tuner ten spelnia te wymogi ale czy sie np zawiesza jak szybko dziala?

Dzieki za odpowiedz
    Pozdrawiam :)
  • REKLAMA
  • #2 2264315
    gothye
    Poziom 33  
    Ocena: 60
    samsung jest ok posiada wyjscie optyczne ,do najwarznieszy zalet mozna zaliczyc jego szybkoscw działaniu orz duzą stbiknośc testuje go od tygodnia i niemam z nim zadnegro problemu :).najbardziej mi sie podoba jego szułość na pilota (działa z kazdego miesc niemusi byc skieroany w dekoder jak to miało miejsce w echostar 616) nie swieci rózniez tak ostrym swiatłem czerwonym w nocy jak echo 616 pozatym masz skrzynke pocztową na wiadomosci przychodzące z polsatu
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2266326
    Aqstyk
    Poziom 11  
    A powiedz mi jak DISEQ bawiles sie nim? Ladnie zbiera wszystkie kanaly z hota i astry? A jak mozliwosc zmieniania koljenosci kanalow? Mozna to robic nawet z kanalami polsatu? Jakosc obrazu po RGB jest ok?

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 2277576
    gothye
    Poziom 33  
    Ocena: 60
    diseq działa tak samo jak w echo 606 sprawnie tylko troszke trzeba posiedziec w konfiguracji dekoderka ale szybko wyszukuje kanały i to jest jego zaleta ,co do rgb to obraz jest poprawny chociaz jak niewyłączysz na 4fun tv go to obraz jest szary (dość wyrazny ale troszke przyciemniony jak niz na innych ) dekoderek dla mnie bez zastrzezen a testowałem juz wszystkie polsatu :)
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 2404365
    Karoluss
    Poziom 21  
    Ocena: 23
    Co do zmiany kolejnosci kanałów to .. mozna zmieniac położenie wszystkich kanalów i tez tych polsatowskich..
  • #6 2407239
    fw6666
    Poziom 11  
    A jak zmienić kolejność programów polsatowskich?
  • #7 2407396
    Karoluss
    Poziom 21  
    Ocena: 23
    Masz chyba 8 grup programów ulubionych i w kazdej grupie ukladasz sobie programy jak Ci się podoba. Wystarczy wejsc do menu Organizacja programów..

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Tuner satelitarny Samsung DSB-S305G z Polsatu posiada wyjście optyczne audio oraz wyjście RGB, spełniając wymagania dotyczące jakości dźwięku i obrazu. Urządzenie cechuje się dużą stabilnością działania oraz szybkim czasem reakcji, nie zawiesza się podczas użytkowania. Pilot zdalnego sterowania jest czuły i działa z różnych miejsc bez konieczności kierowania na dekoder. DiSEqC działa sprawnie, umożliwiając szybkie wyszukiwanie kanałów z satelitów Hotbird i Astra, choć konfiguracja wymaga pewnego nakładu czasu. Obraz przez wyjście RGB jest poprawny, choć przy włączonym kanale 4fun TV może być nieco przyciemniony. Tuner umożliwia zmianę kolejności kanałów, w tym kanałów Polsatu, poprzez menu organizacji programów, które oferuje do 8 grup ulubionych, gdzie można dowolnie układać listę kanałów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA