logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak kreatywnie wykorzystać uszkodzone myszki komputerowe?

nietophez 05 Lut 2006 17:09 1604 4
REKLAMA
  • #1 2263784
    nietophez
    Poziom 16  
    Ocena: 14
    Witam

Posiadam kilka uszkodzonych myszek komputerowych i wydaje mi się, iż jest dużo więcej osób które taki sprzet posiadają.
    Tak ostatnio myślałem troche nad zastosowaniem takiego zuzytego sprzetu i troche pomysłów mi już brakuje.
    Jedyne co mi przychodzi do głowy to przerobienie myszy na latarke :D z zasilaniem z komputera lub na baterie ;)

Tak więc jeśli macie jakieś ciekawe pomysły na zastosowanie starej myszki to piszcie, napewno coś ciekawego sie znajdzie :D
  • REKLAMA
  • #2 2264089
    justarius
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Silnik DC do srodka sprzęgnięty z jedną z rolek, zasilanie z USB. Wyprowadzenia galwaniczne na obudowę, układ z generatorem rozzstrajanym przez dotknięcie wyprowadzeń uruchamia silnik i co... mysz uciaka od juzera ;)

Poordro!
  • REKLAMA
  • #3 2264103
    nietophez
    Poziom 16  
    hehe no tez dobry pomysl ale to moze prosciej by bylo dać czujnik zblizeniowy ze jak ktos bedzie chcial zlapac to mysza ucieka albo jakis fotorezystor ktory po zlapaniu reka myszy sie wlaczy i wtedy bedzie mysza uciekala :D

Hehe dobre ale zobaczymy czy jeszcze beda inne pomysly ;)
  • REKLAMA
  • #5 2276146
    nietophez
    Poziom 16  
    hmmm pomysłow jak na lekarstwo to chyba trudny temat, ale moze cos ktos ciekawego jeszcze znajdzie ;)
REKLAMA